Zatvori
DR POPOVIĆ HRAST Kardiološke ordinacije Beograd translate.Član 10 godina

DR POPOVIĆ HRAST

Kardiološke ordinacije Beograd
Akcija
Pohvalite Bio / Bila sam ovde Ocenite nas Prijavite grešku! Pošaljite poruku

Radno vreme

Ponedeljak 08:00 - 21:00
Utorak 08:00 - 21:00
Sreda 08:00 - 21:00
Četvrtak 08:00 - 21:00
Petak 08:00 - 21:00
Subota 08:00 - 15:00
Nedelja Ne radimo

GSP

  • Autobus: 24, 83, E1
  • Trolejbus: 19, 21, 22, 29

Dodatne Lokacije

Korisne informacije

Besplatan WiFi Moguć pristup kolicima Izlazak na teren

ORDINACIJA ZA ULTRAZVUČNU DIJAGNOSTIKU HRAST DR POPOVIĆ

ORDINACIJA HRAST DR POPOVIĆ osnovana je u aprilu 2012. godine, a ostvarenje je želje jednog doktora da on i njegove koleginice doktorke i kolege doktori uz dijagnostički ultrazvuk podare svojim pacijentima strpljenje, pažnju i vreme.

Ultazvučni aparati Logiq S8 xd clear i Logiq S8 xd clear 4.5 firme General Electric su najsavremeniji ultrazvučni aparati u našoj zemlji i regionu. Aparati premium klase podržavaju softvere za najsavremenije metode pregleda od kojih posebno izdvajamo B Flow metodu pregleda krvnih sudova, vena i arterija, kao i preglede MATRIČNOM sondom, koja poseduje četiri puta više kristala od najbolje standardne sonde, pa time dobijamo precizniji prikaz slike kao i mogućnost otkrivanja najsitnijih promena čak i u najranijoj fazi. Takođe naglašavamo i preglede xd clear sondom koja šalje mnogo jače ultrazvučne talase koji su takođe neškodljivi i bez ikakvih rizika i prodire duboko do organa, čak i kod ljudi koji imaju 160kg ili više. Tu je i novi portabilni ultrazvučni aparat MicroMaxx, amečkog proizvođača SonoSite koji je predviđen za ultrazvučne preglede na terenu u Vašem domu.

U ordinaciji HRAST DR POPOVIĆ možete uraditi sve vrste ultrazvučnih i specijalističkih pregleda, kao i preglede u udobnosti Vašeg doma:

Ultrazvuk ABDOMENA I MALE KARLICE (ultrazvuk stomaka)  

Ultrazvuk ŠTITASTE ŽLEZDE I MEKIH TKIVA VRATA 

Ultrazvuk DOJKI I PAZUŠNIH JAMA 

Kolor dopler i B Flow krvnih sudova, vena i arterija


ELASTOGRAFIJA

Ultrazvuk PREPONSKIH I TRBUŠNIH KILA 

Ultrazvuk PLEURALNIH IZLIVA

Ultrazvučni i specijalistički pregledi za DECU

Ultrazvučni i specijalistički pregled KARDIOLOGA

Ultrazvučni i specijalistički pregled UROLOGA

Ultrazvučni i specijalistički pregled ORTOPEDA

Ultrazvučni i specijalistički pregled GINEKOLOGA

Specijalistički pregled ENDOKRINOLOGA

Specijalistički pregled VASKULARNOG HIRURGA

Specijalistički pregled HIRURGA

Specijalistički pregled NEFROLOGA

Specijalistilki pregled GASTROENTEROLOGA

Specijalistički pregled NEUROLOGA

Specijalistički pregled HEMATOLOGA

Ultrazvučni i specijalistički pregledi NA TERENU – KUĆNE POSETE


NOVE ULTRAZVUČNE TEHNOLOGIJE U SLUŽBI ZDRAVLJA


Zahvaljujući izuzetnoj opremljenosti najsavremenijim ultrazvučnim aparatima sa posebnim softverskim opcijama, uz korišćenje usavršenih sondi , kojima se pregledaju pacijenti, u mogućnosti smo da  primenimo najnovije ultrazvučne metode koje se koriste u najcenjenijim i najopremljenijim bolnicama na Zapadu. Radi se pre svega o korišćenju B-flow metode i prikazu struktura Logiq view-om kao i preglede matričnom sondom. Želja nam je da i što veći broj naših kolega i pacijenata sazna za ove metode pregleda i njihove prednosti.

Posebno naglašavamo značaj pregleda matričnom sondom. Radi se o posebno tehnološki usavršenoj sondi kojom pregledamo dojke, štitastu  žlezdu, mišićno-koštano-zglobne i druge mekotkivne strukture i pokazujemo do najsitnijih detalja građu tih struktura. Koliko je ova sonda usavršena u odnosu na klasične sonde, pa čak i izuzetno dobre sonde koje se koriste u našim ustanovama, ali i u drugim bolničkim sistemima, u drugim zemljama, pokazuje činjenica da ova sonda ima četiri puta više kristala. Oni su značajni za vizualizaciju ili prikaz promene u strukturama. Pomoću nje dobijamo izuzetno oštru, izuzetno rezolutivnu sliku, a time i značajno više informacija.

Još jedna od izuzetno značajnih metoda kojima raspolažemo i možemo da ponudimo je B-FLOW metoda  koja se koristi za prikaz protoka u krvnim sudovima, venama i arterijama ali ne koristi dopler tehnologiju niti ima mane i artefakte koje ona ima.  Uprošteno, izuzetna prednost ove metode je što se krvni sudovi  prikazuju ultrazvučno bez kontrasta, a kao da ste dali kontrast pri pregledu na skeneru i da pritom imate mogućnost da vidite realan tok krvi unutar krvnog suda što ne možete pri pregledu krvnih sudova skenerom, da izračunavate sve parametre kao i pri primeni doplera.  Podjednako dobro prikazuje protok i u malim i velikim krvnim sudovima , daje precizan prikaz stenoza(suženja), otkriva i najmanji trag protoka čak i kada je doplerom i skenerom dijagnostikovana potpuna okluzija(zapušenje) krvnog suda i sve više nalazi svoju primenu u pregledima krvnih sudova vrata, nogu, ruku, bubrežnih arterija.. Zaključili smo da se najbolji rezultati postižu ukoliko se pri pregledu koriste obe ultrazvučne tehnologije, i dopler i B-flow.

Napomenuli i bi posebno i značaj prikaza LOGIQVIEW-OM . Radi se o PANORAMSKOM PRIKAZU  struktura koji koristimo kod pregleda muskuloskeletnog sistema, za prikaz intramuskularnih hematoma, ruptura
i druge patologije mišića, ali je korisna i za prikaz krvnih sudova, graftova, bolje prostorne orjentacije za promene u dojci.  Ono što je posebno značajno ovako produženim prikazom mišićnih struktura koje se u kontinuitetu mogu prikazati u dužini od 20-30cm, pa i više, u svojoj potpunoj dužini, uočavamo da li su ove strukture očuvanih vlakana ili je došlo do vrlo malog oštećenje ili prekida u mišićnim strukturama što ukazuje na tzv.male rupture mišićnih vlakana. Ovaj nalaz može biti od posebnog značaja naročito za sve one  koji se amaterski ili profesionalno bave sportskim aktivnostima što će pomoći pri daljem planiranju lečenja.

Naš tim

Lekari i konsultanti ordinacije HRAST DR POPOVIĆ čine tim koji sarađuje, različitih su specijalnosti, iz oblasti radiologije, kardiologije, dečje kardiologije i fizijatrije, urologije, ortopedije, gastroenterologije, endokrinologije, hirurgije, otorinolaringologije, neurologije, ginekologije, pulmologije, hematologije, nefrologije...

Zajednička im je stručnost u ultrazvučnoj dijagnostici, veliko iskustvo i znanje koje su stekli dugogodišnjim radom u velikim kliničko-bolničkim centrima, posvećenost stalnom stručnom usavršavanju
i pre svega mogućnost da sve to pruže svojim pacijentima u ordinaciji HRAST DR POPOVIĆ.

Možemo se pohvaliti izuzetno uspešnom saradnjom sa osiguravajućim kućama:

-Delta Generali
-Uniqa
-Triglav
-Wiener Stadtische
-Dunav osiguranje

 


Video

Vrste plaćanja

Kartice Čekovi Putem administrativne zabrane / rate