Zatvori
SPINALIS - LEČENJE DISKUSHERNIJE BEZ OPERACIJE Lekarske ordinacije Beograd

SPINALIS - LEČENJE DISKUSHERNIJE BEZ OPERACIJE

Lekarske ordinacije Beograd
Akcija
Pohvalite Bio / Bila sam ovde Ocenite nas Prijavite grešku! Pošaljite poruku

Radno vreme

Ponedeljak 09:00 - 17:00
Utorak 09:00 - 17:00
Sreda 09:00 - 17:00
Četvrtak 09:00 - 17:00
Petak 09:00 - 17:00
Subota Ne radimo
Nedelja Ne radimo

GSP

  • Autobus: 31, 23, 37, 58, 56, 74, 26, 27, Eko1
  • Tramvaj: 7
  • Trolejbus: 21, 22, 29

Dodatne Lokacije

Korisne informacije

Besplatan WiFi Moguć pristup kolicima Parking

Povremeni bolovi u leđima, bol i trnjenje koje ide duž noge, bol u vratu, spazam mišića, glavobolja, vrtoglavica, zujanje u ušima i trnjenje ruku jasno upućuju na problem.

Kako se ovi problemi mogu rešiti, a da se izbegne hirurški zahvat i kako se mogu smanjiti bolovi pitali smo dr Žarka Radovića, iz centra za negu kičme “Spinalis”.

Najčešći problem bolnih ledja je diskus hernija koja se obično javlja između 30 i 50 godine života.

Razlog za ovo jeste što prirodni proces starenja kičmenih diskova počinje već u detinjstvu i ranoj mladosti, tako da nije neobično da bolest nastane i kod osobe od dvadesetak godina.

Simptomi zavise od nivoa u kom se javio problem. Najčešće se javlja u nivou L5/S1, tada bol ide duž čitave noge sve do stopala, obično je prisutan i bol u listu uz jak spazam mišića,a može doći i do pada stopala, kao i oštećenja sfinktera ( učestalo mokrenje, nemogućnost mokrenja, erektilna disfunkcija).
Kad je vrat u pitanju, obično stradaju C4/C5/ i C6.

Bolovi idu duž ruku uz trnjenje i slabost mišića.
Glavobolje i vrtoglavice mogu se javiti kod izraženih degenerativnih promena i suženja vertebralnih arterija koje ishranjuju mozak (glavobolje su obično potiljačne, zujanje u ušima, bol ka slepoočnicama).

Cilj tretmana je da se smanje i uklone bolovi i deluje na uzrok problema u leđima i nozi, kao i da se otklone eventualni neurološki simptomi.

To podrazumeva primenu nove metode koja deluje na uzrok problema, SPINALNE DEKOMPRESIONE TERAPIJE.

Dekompresiona terapija kičme je jedini neoperativni tretman, kompjuterski kontrolisan i dijagnostički povezan, koji postiže odlične rezultate kod teških slučajeva diskus hernije, degenerativnih promena, artritisa, stenoze spinalnog kanala i pritiska na nervne korenove.

Dekompresiona terapija deluje tako da putem cikličnih faza distrakcije i relaksacije i pravilnom pozicioniranjem diska dovodi do povećanja međupršljenskog prostora za nekoliko milimetara (1-2), oslobađa živce - između njih, smanjuje bol, trnjenje, glavobolje, vrtoglavice, kao i slabosti u šakama i stopalima.

Ovaj tretman stvara negativan pritisak i efekat vakuma u samom diskusu koji se nalazi izmedju dva pršljena i na taj način povlači herniju unutar diska.

Vakum povećava cirkulaciju oko diska i tako leči upalni proces.

Dekompresijski tretman vrši istezanje receptora u mišićima i ligamentima oko kičmenog stuba, smanjuje pritisak na medjupršljenske zglobove povećavajući pokretljivost kičme.

Zatim odvaja, odnosno vrši separaciju pršljenova i povećava prostor izmedju njih, proširenje intravertebralnog foramena i ispravljanje krivina kičmenog stuba.

Klinički je dokazana efikasnost ove primene od 85 odsto.

Ovo je za sad jedan od najefikasnijih načina delovanja na bol u kičmi kad govorimo o neoperativnom lečenju.

U centru “Spinalis” postižemo rezultate do 85 odsto uspešnosti u lumbalnom delu, za 10 do 12 tretmana u kontinuitetu, dok za vratni deo kicme rezultati dolaz krzo 6 tretmana.


Vrste plaćanja

Čekovi