Zatvori
TRAGUS ORL ORDINACIJA ORL - uho, grlo, nos Beograd

TRAGUS ORL ORDINACIJA

ORL - uho, grlo, nos Beograd
Akcija
Pohvalite Bio / Bila sam ovde Ocenite nas Prijavite grešku! Pošaljite poruku

Radno vreme

Ponedeljak 12:00 - 21:00
Utorak 12:00 - 21:00
Sreda 12:00 - 21:00
Četvrtak 12:00 - 21:00
Petak 12:00 - 21:00
Subota Ne radimo
Nedelja Ne radimo

GSP

 • Autobus: 16, 17, 607, 610, 611, 612, 613, 711, 73, 82, 83, 84, 85, 88, 15, 704, 707

Dodatne Lokacije

Korisne informacije

Specijalistička ordinacija za bolesti uva, nosa i grla Tragus omogućava dijagnostiku ORL bolesti, preoperativnu pripremu, postoperativnu negu i praćenje.

Dijagnostičke procedure se izvode u modernim uslovima sa vrhunskom novom opremom od strane utreniranog i maksimalno posvećenog osoblja sa dugogodišnjim iskustvom kliničkog rada u ustanovama tercijalne zdravstvene zaštite.

Posebno smo opremljeni za endoskopske preglede ORL regije. Rigidnom ili fleksibilnom endoskopijom, korišćenjem kamera i monitora visoke rezolucije,  sa visokom preciznošću će biti pregledane teško dostupne i skrivene šupljine uva, nosa i grla.

Prema našim saznanjima, jedina smo ordinacija u gradu koja nudi mogućnost fonijatrijskog pregleda primenom  endovideostroboskopije, tj. kamere visoke rezolucije, čime se omogućava detaljan pregled glasnih žica, precizna dijagnoza, a mogućnošću fotodokumentacije za svakog pacijenta, i kvalitetna evaluacija terapijskih rezulatata.

Metoda je od izuzetnog značaja u dijagnozi paraliza i pareza glasnica, početnih tumorskih procesa i profesionalnih oboljenja (pevači, novinari, predavači…)

Na jednom mestu moguće je ispratiti celokupan tok dijagnostike i lečenja  pacijenata, a naše ljubazno osoblje i prijatan ambijent učiniće da Vaša poseta lekaru bude prijatno iskustvo.

Naš tim:

 1. Doc dr sc med. Milanko Milojević, otorinolaringolog
 2. Dr Vasil Hristov, otorinolaringolog
 3. dr Dragoslava Djerić, otorinolaringolog
 4. Ass dr sc med. Jelena Sotirović, otorinolaringolog/fonijatar
 5. dr sc med. Dejan Radaljac, otorinolaringolog/fonijatar
 6. Ass dr Jelena Vuković, pulmolog
 7. Dr Deana Tucaković Parabucki, alergolog
 8. Logoped Radmila Čvorović
 9. Surdolog Sanja Simonović

Usluge koje možete dobiti u našoj ordinaciji:

 1. ORL pregled:

- Audiometrija
- Timpanometrija
- Kalorijski test
- Položajni testovi
- Fleksibilna laringoskopija
- Rigidna endoskopija
- Endovideostroboskopija
- Logopedski tretman
- Intratimpanalne instilacije
- Ispiranje uva

 1.   Pregled pulmologa:

- Spirometrija
- Bronhodilatatorni test
- Prick kožni testovi na inhalatorne alergene
- PPD probe (tuberkulinske probe)

 1. Pregled alergologa:

- Rinoprovokacioni test
- SLIT

Naša ordinacija pruža mogućnost i operativnog lečenja  u lokalnoj anesteziji, ali i mogućnost operacija u opštoj endotrahealnoj anesteziji u saradnji sa vrhunskim bolničkim ustanovama.

Operacije uva:

 1. Otokliza – korekcija klempavih ušiju

Kod dece se izvodi u opštoj, a kod odraslih u lokalnoj anesteziji. Postoperativni tok je praćen bolovima niskog intenziteta.

 1. Ugradnja drenažno-aeracionih cevčica

 Hronični sekretorni otitis koji zahvata predškolsku populaciju je oboljenje zbog koga se u najvećem broju slučajeva izvodi ova intervencija.

 1. Stapedoplastika

Otoskleroza je bolest unutrašnjeg uva koja postepeno dovodi do slabosti sluha. Operativna tehnika kojom se rešava opisani problem naziva se stapedoplastika i spada u grupu mikrohirurških tehnika. Povoljan ishod operacije, što je najčešći rezultat, donosi veliko i trenutno olakšanje za pacijenta čiji se socijalni kontakt, a time i sveukupni kvalitet života podiže na znatano viši nivo.

 1. Timpanoplastikaje zajednički naziv za veliki broj mikrohirurških operacija kojima se rešavaju oboljenja srednjeg uva, najčešće hronična zapaljenska sa ili bez holesteatoma. Cilj je uklanjanje patološkog procesa i poboljšanje sluha. Naročitu pažnju zahtevaju pacijenti sa holesteatomom koji ima sposobnost širenja ka okolnim strukturama srednjeg uva.
 2. Kohlearni implant – veštačko uvo

Za najteža oštećenja sluha i gluvoću u indikovanim slučajevima rešenje je kohlearna implantacija. Operativni zahvat podrazumeva ugradnju visokosofisticiranog implanta u unutrašnje uvo koji ima za cilj direktnu stimulaciju slušnog nerva čija očuvanost je najvažniji preduslov za uspeh operacije. Kandidati za ovu vrstu hirurgije su i deca i odrasli, a vreme od nastanka oštećenja sluha do kohlearne implantacije je važno za uspešnu reabilitaciju.

 1. Labirintektomija

Operacija kojoj je cilj destrukcija unutrašnjeg uva naziva se labirintektomija. Izvodi se kod pacijenata sa odmaklim stadijumom Menijereove bolesti kod kojih medikamentoznom terapijom nije postignut zadovoljavajući rezultat. Takvi pacijentii pored maksimalne medikamentozne terapije svakodnevno imaju višesatne tegobe u vidu vrtoglavice, kao i mučnine koje ih toliko onemogućavaju u svakodnevnom funkcionisanju. Povoljan efekat je povlačenje tegoba, a nepovoljan oštećenje slušne funkcije o čemu se pacijent obaveštava pre operacije.

 1. Miringoplastika

Operacija kojom se rešava perforacija bubne opne naziva se miringoplastika. Cilj je zatvaranje komunikacije srednjeg uva sa spoljašnjom sredinom, sprečavanje infekcija uva i poboljšanje sluha. Defekt bubne opne se zatvara mišićnom fascijom, pokosnicom i sličnim materijalom od samog pacijenta.

Operacije ždrela:

 1. Operacija krajnika – tonzilektomija

Ova operacija se najčešće izvodi u predškolakom uzrastu zbog hroničnih zapaljenja nepčanih krajnika. Odraslo životno doba nije kontraindikacija za ovu operaciju, naprotiv, u indikovanim slučajevima donosi veliko olakšanje.

 1. Operacija polipa glasnih žica (LMS)

Laringomikroskopija je operativna tehnika kojoj se u opštoj endotrahealnoj anesteziji pod mikroskopm detaljno pregledaju strukture grkljana, ždrela i gornjeg dela jednjaka. Najčešće se pacijentima odstranjujju polipi na glasnim žicama. U drugim slučajevima LMS je pripremna operacija tokom koje se uzima uzorak tkiva za patohistološki pregled.

 1. Operacija mekog nepca – uvulopalatoplastika

Pacijentima kojima se dijagnostikuje slabost mekog nepca i izdužena i uvećana resica kao uzročnik hrkanja savetuje se ova intervencija. Izvodi se u opštoj anesteziji radiofrekventim nožem, CO2 laserom, elektrokoagulacijom ili sl. Na ovaj način se smanjuje učestalost i jačina hrkanja, a u najvećem broju slučajeva prestaju periodi apneje - potpuni prekid disanja koji predstavlja ozbiljan problem i može dovesti do neuroloških poremećaja.

Operacije nosa i sinusa:

 1. FESS – Funkcionalna endoskopska operacija nosa i paranazalnih šupljina

FESS je zajednički naziv za veliki broj operacija nosa i sinusa kojima se rešavaju hronična zapaljenja, polipi, ciste, mukokele, hronična zapaljenja suzne kese, benigni tumori, neki maligni i sl. Bez ranije pravljenih rezova na koži lica, što je uobičajeno kod klasičnih operacija sinusa,  FESS omogućava uvid u sve sinuse ( maksilarni, etmoidni, sfenoidni i frontalni), uočavanje patološkog procesa i njegovo odstranjivanje. Sve ostale, zdrave strukture nosne šupljine i sinusa su pošteđene operativne traume.

 1. Septoplastika

Operacija devijacije nosne pregrade, odnosno septoplastika, funkcionalna je operacija nosa koja se obavlja u svrhu uspostavljanja normalnog disanja kroz nos. Simptomi devijacije septuma najčešće su u vidu otežanog disanja na nos, njegove zapušenosti, čestog krvarenja, ponavljane upale sinusa, glavobolje… Operacija septuma nosa izvodi se kroz jednu nosnicu, bez vidljivih spoljašnjih rezova. U obe nosnice se po završetku stavljaju tamponi čija je uloga sprečavanje nastanka hematoma. Tamponi ostaju u nosu četiri dana, a nakon vadjenja neophodna je toaleta nosa kako bi se sluznica vlažila I time stvorili uslovi za njen oporavak. Potrebno je oko mesec dana  za ponovno I potpuno uspostavljanje funkcije nosa. Važno je napomenuti da septoplastika ima izvesna ograničenja u pogledu starosti pacijenta, tj. ne treba je raditi pre navršene 18. godine života.

 1. Operacija donjih nosnih školjki radiotalasima

Hipertrofija donjih nosnih školjki nastaje uglavnom zbog zadebljanja sluznice ili koštanog skeleta. Razlozi takvih promena mogu biti različiti. Može se raditi o promeni koja prati deformaciju septuma, o alergijskoj reakciji, upali sluznice zbog zloupotrebe kapi za nos ili nepoznatom uzroku. Kod hroničnog povećanja nosnih školjki metoda izbora je njihovo smanjenje laserom ili radiofrekventnom tehnikom.


Ponosno ističemo da je preporuka naših zadovoljnih pacijenata naša najbolja reklama.

Budite i Vi jedan od njih!


Mogućnost plaćanja karticama (VISA, DINACARD, MASTERCARD, MAESTRO)

Ostvarena saradnja sa UNIQA osiguranjem


Vrste plaćanja

Kartice Čekovi