DADOV

Pozorišta Beograd

Adresa: Desanke Maksimović 6/I (ex Đure Salaja)
Beograd Telefon: 011/3243-643, 3243-644
E-mail: info@dadov.rs
Sajt: www.dadov.rs

4.5/ 5stars

Akademska scena DADOV-a ima za cilj da nadoknadi prazninu u Beogradskom pozorišnom životu, budući da za duži period nije opstalo nijedno pozorište namenjeno publici koja je prerasla dečija pozorišta, a koja još uvek retko i sa rezervom posećuje programe velikih pozorišnih kuća.

Igrajući, dakle za srednjoškolsku i studentsku publiku, DADOV pre svega, pruža prvu profesionalnu šansu studentima akademije (režija, gluma).

Istovremeno, pokušavamo da pod svoje okrilje vratimo i značajan broj svih bivših članova danas istaknutih profesionalaca i perjanica beogradskog pozorišnog života.

Dramski studio Pozorišta DADOV postoji već 45 godina. Oni koji su počeli davnih pedesetih sada su već renomirani dramski umetnici (Svetlana Bojković, Predrag Ejdus, Mirjana Karanović, Seka Sablić, Goran Sultanović...)
DADOV je tradicionalno rasadnik mladih talenata, tako da svake godine neko od naših članova upisuje neku od glumačkih akademija širom zemlje.
Školu vode: Predrag Stojmenović i Radovan Knežević.

Nakon završene Škole glume i govora polaznici se mogu upisati na Master klas, koji vode dr Vladimir Jevrotić i Kokan Mladenović.