Zatvori
 • 011info Belgrade guide English version
 • 011info Beogradski vodič
ORDINACIJA INTERNE MEDICINE NADA-A

ORDINACIJA INTERNE MEDICINE NADA-A

Psihijatrijske ordinacije Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 08:00 - 20:00
Utorak 08:00 - 20:00
Sreda 08:00 - 20:00
Četvrtak 08:00 - 20:00
Petak 08:00 - 20:00
Subota 08:00 - 16:00
Nedelja 12:00 - 16:00

GSP

 • Autobus: 23,37,51,52,53,58,85,88,Ada 1,E2

Dodatne Lokacije

Korisne informacije


Radno vreme:
Radnim danom 8-20h, subotom 8-16h, nedeljom 12-16h.

Lokacija:
Internistička ordinacija Nada-a nalazi se u Beogradu, na Banovom brdu, u blizini opštine Čukarica i hotela Šumadija. Konsultanti su specijalisti iz Vojno-medicinske Akademije: profesori, docenti i primarijusi, koji imaju dugogodišnje kliničko iskustvo u lečenju vrlo teških i složenih bolesti.

Ordinacija pruža sledeće usluge: sve vrste specijalističkih pregleda, Doppler srca, Doppler krvih sudova glave, vrata, ruku, aorte, bubrežnih arterija, nogu, kao i ultrazvuk stomaka, prostate, dojke, mekih tkiva, kostiju i zglobova. Takođe u ordinaciji možete da se pregledate putem  Holter EKG-a (snimanje EKG-a tokom 24h), Holtera arterijskog pritiska (registrovanje krvnog pritiska tokom 24h), Testa opterećenja srca (Ergometrija – opterećenje putem vožnje bicikla) i Farmakološkog stres testa (Stres ehokardiografija). Kod teško pokretnih pacijenata ili onih koji su vezani za postelju možemo da napravimo ultrazvučne preglede u stanu bolesnika putem portabl aparata za ultrazvuk.

Uz konsultaciju sa specijalistom vrši se pregled želuca-gastoskopija, pregled debelog creva-kolonoskopija, završnog dela debelog creva–rektoskopija. Isto tako mogu da se obave pregledi iz hirurških grana medicne: opšta hirurgija, vaskularna hirurgija, ortopedija, urologija, kardiohirurgija, torakalna hirurgija, plastična hirurgija, neurohirurgija.

U oridnaciji možete da izvršite pregled srca i celokupne cirkulacije aparatom Kardioskrin 2015, koji se prvi put primenjuje na području naše zemlje. Radi se o potpuno novoj tehnologiji, gde se putem bioelektrične impedance dobijaju brojni podaci o stanju srca i krvnih sudova na osnovu kojih može da se proceni da li ste zdravi ili postoji neki poremećaj koji treba korigovati. Ove informacije ne mogu se dobiti ni jednim drugom dijagnostičkom metodom.

Preporučuje se pre svega pacijentima sa povišenim krvnim pritiskom radi tačnog otkrivanja uzroka hipertenzije, na osnovu čega se preporučuje dalje lečenje. Cardioscreen se koristi i za procenu stanja srca kod bolesnika koji imaju prošireno srce i oslabljen srčani mišić, kao putokaz za dalju terapiju i za praćenje njenog dejstva. Vrlo je značajna dijagnostička metoda kod bolesnika koji se brzo zamaraju ili otežano dišu pri najmanjem naporu. Ceo pregled traje oko 15 minuta i potpuno je bezbolan (liči na snimanje srca za EKG) i neškodljiv za pacijenta.

Izdvaja se od drugih ordinacija po mogućnosti dijagnostikovanja angine pektoris putem farmakološkog stres testa (stres ehokardiografija, stres test sa Dobutaminom). Vrlo je pogodan za starije osobe, pacijente koji se brzo zamaraju, teško kreću, sa visokim pritiskom i ranijim infarktom miokarda. Farmakološki test opterećenja srca radi se sa lekom koji se zove Dobutamin. Omogućava dvostruko praćenje rada srca putem ultrazvuka i EKG-a, što je velika prednost u odnosu na standardne testove, jer daje veću sigurnost da će se zabeležiti promene na srčanom mišiću i krvnim sudovima srca, kao i poremećaji ritma.

* * *

Doppler krvnih sudova (vrata, glave, ruku, nogu, bubrežnih arterija, aorte) služi da se proceni stanje krvnih sudova, tj. njihova širina, funkcija i izraženost arterioskleroze. Ukoliko se nađe značajno suženje ili zapušenost (okluzija), preporučuje se dalji vid lečenja: lekovi, širenje krvnih sudova sa balonom i stentom ili operacija.

* * *

Ehokardiografija (ultrazvuk srca) - pregled kojim se procenjuje izgled srca, njegova veličina, stanje srčanog mišića, promene na srčanim zaliscima, širina aorte, prisustvo tečnosti u srčanoj maramici. Daje mnoštvo informacija kako o izgledu srca, tako i o njegovom radu. Izozetno je važan pregled i treba ga primeniti makar jedanput godišnje.

* * *

Ultrazvuk stomaka (jetra, slezina, žučna kesa, bubrezi, nadbubrežne žlezde, aorta, limfne žlezde), prostate, dojke, štitaste žlezde, mekih tkiva, kostiju i zglobova – služi za registrovanje stanja na ovim organima i kao putokaz za dalje lečenje. Preporučuje se pacijentima koji imaju zdravstvene tegobe, kao i zdravim ljudima radi kontrole.

* * *

Ergometrija - test u kome se srce oterećuje pri fizičkom naporu - vožnja bicikla uz istovremeno praćenje EKG-a i arterijskog pritiska. Primenjuje se kod bolova u grudima, sumnje na anginu pektoris, procenu ozbiljnosti angine pektoris, posle infarkta miokarda i kod visokog arterijskog pritiska, kao i poremećaja srčanog ritma.

* * *

Holter EKG – EKG (rad srca) snima se 24h i beleže se pre svega poremećaji ritma. Služi da se otkrije ozbiljnost aritmije, koliko se često javlja i da li ugrožava život pacijenta, kao i za procenu efekta lečenja. Primenjuje se i radi dijagnostikovanja angine pektoris i procene njene izraženosti. Holter arterijskog pritiska - arterijski pritisak meri se 24h, preko dana na 15 minuta, a noću na 30 minuta. Ovim pregledom procenjuje se stepen hipertenzije, doba dana kada je pritisak najveći i prema tome određuje se terapija. Takođe služi i za procenu uspešnosti primene lekova u lečenju visokog pritiska.

* * *

Gastroskopija je pregled želuca iznutra putem sonde koja se kroz usta i jednjak plasira u želudac. Na ovaj načina otkriva se čir na želucu ili dvanaestopalačnom crevu, upala sluzokože kod infekcije sa Helicobacter pylori, dobroćudni i zloćudni tumori, želudačna kila, kao i efekat lečenja. Pregled traje nekoliko minuta i može da se izvrši i u anesteziji.

* * *

Kolonoskopija je pregled debelog creva putem sonde. Preporučuje se primena anestezije, da bi se smanjila neprijatnost i bol. Služi za dijagnostikovanje tumora debelog creva, polipa, krvarenja, upalnih procesa, kao i za uklanjanje manjih promena – polipa.

* * *

Odstranjivanje bradavica, proširenih kapilara i mladeža vrši se pomoću američkog aparata - Hyfrecator 2000 putem koga  vrlo jednostavno i bezbedno možete da odstranite ružne bradavice, mladeže i proširene kapilare na bilo kom delu tela, uključujući i lice, bez obzira na njihov broj i površinu. Radi se o aparatu koji pretstavlja najnoviju generaciju iz te serije. Tretman se najčešće radi u kratkotrajnoj lokalnoj anesteziji. Pored toga, putem dermoskopije, možete da pregledate mladeže i da dobijete savet od dermatologa da li su promene dobroćudne ili je potrebno lečenje.

* * *

Osteopatija - Stalni gost oridinacije je i Prof. Dr. Đurović, specijalista oseteopatije. To je tehnika koja bezbolno vraća kosti, zglobove i unutrašnje organe na njihovo mesto. Primenjuje se kod: išijasa, bolova u kičmi, diskopatije, glavobolja, bolova u vratu, sportskih povreda, spuštenog želuca, nadimanja, bolova u ramenu i šaci. Inače, Prof. Đurović živi u Londonu, gde je završio specijalizaciju i ima svoju ordinaciju, a jedanput mesečno dolazi u našu zemlju, gde pre svega vodi računa o zdravlju naših vrhunskih sportista.

* * *

Nutricionista - Ukoliko se ukaže potreba, tu je i savetovalište za ishranu, gde možete dobiti korisne predloge, posebno ako imate probleme sa težinom, povećanom koncetracijom holesterola i triglicerida, visokim krvnim pritiskom, dijabetesom, gihtom, lošim varenjem, slabom cirkulacijom ili samo želite zdravo da se hranite.

* * *

Aritmije – Ozbiljne poremećaje ritma, kao i poremećaje sprovođenja impulsa kroz srčani mišić možete korigovati u saradnji sa najpoznatijim stručnjacima iz te oblasti kardiologije.

* * *

Elektromioneurografija – EMNG je savremena metoda ispitivanja električne aktivnosti mišića, perifernih i moždanih nerava. Zasniva se na sposobnosti mišića da proizvode električnu aktivnost koja se može registrovati putem aparata, kao i na osobini nerava da te slabe struje sprovode od mozga i kičmene moždine do mišića, i obrnuto - od mišića do centralnog nervnog sistema. Ovim putem može se postaviti tačna i precizna dijagnoza koji su mišići i/ili nervi zahvaćeni bolešću, kao i procena stepena njihovog oštećenja. Na osnovu svih podataka preduzima se lečenje, prati tok bolesti i efekat terapije. Koristi se kod sledećih poremećaja: polineuropatije (kod šećerne bolesti, oštećenja bubrega i alkoholizma), radikulopatije (oštećenje korena nerava u kičmenom stubu), multiple skleroze, miastenije gravis, diskus hernije, miotonije,  povrede mišića, nerava, mozga ili kičme.

* * *

Evocirani potencijali -  EP  su dijagnostička metoda u neurologiji koja služi za ispitivanje nervnih puteva za vid, sluh i dodir, a koji se nalaze u mozgu i perifernim nervima. Na ovaj način mogu se registrovati oštećenja nerava, kičmene moždine i mozga i pre nego što se pojave smetnje u vidu ili sluhu. Primenom ove metode može se odrediti tačno mesto patološkog procesa i pratiti tok bolesti. Rano dijagnostikovanje bolesti omogućava primenu pravovremenog lečenja i pruža šanse za oporavak. Razlikujemo 3 vrste potencijala:

 1. Vidni elektični potencijali (VEP) – ispitivanje vidnih puteva;
 2. Slušni evocirani potencijali (AEP, BERA) – ispitivanje nervnih puteva za sluh;
 3. Somatosenzorni evocirani potencijali (SSEP) – ispitivanje senzitivnih puteva za dodir.

Indikacije za primenu ove dijagnostičke metode su:

 1. oslabljen ili izgubljen vid,
 2. oslabljen ili izgubljen sluh, zujanje u ušima,
 3. osećaj trnjenja, bockanja, mravinjanja u koži,
 4. multipla skleroza, cerebralna paraliza
 5. glavobolja, epilepsija
 6. moždani udar, tumori mozga

 Ispitivanje se radi kod odraslih osoba i kod dece, posebno kod mladih osoba sa oštećenjem sluha. Snimanje traje 30-60 minuta, potpuno je bezbolno, a potrebno je da pacijent tog dana ne uzima lekove za smirenje, redovno jede i ponese naočare ili sočiva, kao i slušni aparat.

Ultrazvučni pregled srca (ehokardiografija), stomaka (abdomena) i Doppler svih krvnih sudova (vrata, ruku, nogu, stomaka)  u Vašem domu – ukoliko pacijent ne može da dođe na pregled u ordinaciju zbog teškog opšteg stanja ili otežanog kretanja, postoji mogučnost da vrhunski lekar specijalista uradi ultrazvučne preglede bolesnika u njegovom domu. Pregled se vrši pomoću vrlo kvalitetnog Kolor Dopler portabl ultrazvučnog aparata Vivid e (Generalelectric).

Blokada bola – neke bolesti (maligni tumori, prelomi, herpes zoster, promene na kičmi..) izazivaju vrlo jake bolove koji ne prolaze na uobičajene lekove. Putem blokade kombinuju se lekovi koji deluju protiv upale i analgetski, a tretman sprovode neurohirurg i anesteziolog. Indikacije su:

- bolovi kod malignih tumora
- bolovi posle preloma kostiju
- promene u kičmi: lumboishialgija, cervikobrahialgija, radikulopatija
- dijabetesna polineuropatija
- herpes zoster
- glavobolje
- upala n. trigeminusa
- degenerativne promene zglobova: koksartroza, gonartroza.

Akupunktura  je kineska metoda lečenja koja se prvi put u knjigama pominje još 2.800 godina pre nove ere. Krajem 19. veka postala je široko prihvaćena na Zapadu kao prirodan način lečenja bez bola i bez štetnih posledica po organizam. Na engleskom dvoru članovi kraljevske porodice obavezno bar jednom nedeljno idu kod svog akupunkturologa. Zasniva se na učenju da je čovek ispunjen životnom energijom koja kruži našim telom po određenim putevima. Pomoću tankih iglica, čija je primena potpuno bezbolna, stimulišu se tačke na telu kojima se potstiče nesmetani tok energije što je osnovni uslov za psihičko i fizičko zdravlje. Akupunktura priskače u pomoć tamo gde savremena medicina ne može da deluje,. Koristi se za lečenje glavobolje, migrene, neuralgija, vrtoglavica, upale sinusa, astme, hroničnog bronhitisa, išijasa, bolova u zglobovima, kičmi, gastritisa, zatvora, bolnih menstruacija, gojaznosti, odvikavanje od pušenja…

Nadamo se da ćete biti zadovoljni posetom našoj ordinaciji, kvalitetom usluga i poboljšanjem Vašeg zdravstvenog stanja.

Foto

ORDINACIJA INTERNE MEDICINE NADA-A Psihijatrijske ordinacije Beograd
ORDINACIJA INTERNE MEDICINE NADA-A Psihijatrijske ordinacije Beograd
ORDINACIJA INTERNE MEDICINE NADA-A Psihijatrijske ordinacije Beograd
ORDINACIJA INTERNE MEDICINE NADA-A Psihijatrijske ordinacije Beograd
ORDINACIJA INTERNE MEDICINE NADA-A Psihijatrijske ordinacije Beograd
ORDINACIJA INTERNE MEDICINE NADA-A Psihijatrijske ordinacije Beograd
ORDINACIJA INTERNE MEDICINE NADA-A Psihijatrijske ordinacije Beograd
ORDINACIJA INTERNE MEDICINE NADA-A Psihijatrijske ordinacije Beograd
ORDINACIJA INTERNE MEDICINE NADA-A Psihijatrijske ordinacije Beograd