Zatvori
KLUB KNJIŽEVNIKA Restorani Beograd translate.Član 5 godina

KLUB KNJIŽEVNIKA

Restorani Beograd
Akcija
Pohvalite Bio / Bila sam ovde Ocenite nas Prijavite grešku! Pošaljite poruku

Radno vreme

Ponedeljak 12:00 - 00:00
Utorak 12:00 - 00:00
Sreda 12:00 - 00:00
Četvrtak 12:00 - 00:00
Petak 12:00 - 00:00
Subota 12:00 - 00:00
Nedelja 12:00 - 20:00

GSP

  • Autobus: 24, 26, 37, 44, E2

Dodatne Lokacije

Korisne informacije

Klub Književnika već 70 godina predstavlja mesto koje odiše duhom Beograda.

Kuću u kojoj je smešten klub izgradio je Mića Piroćanac i sredinom 19. veka je postala dom jugoslovenske književne elite posle Drugog svetskog rata. U isto vreme je i restoran otvorio svoja vrata piscima iz asocijacije kao mesto gde mogu da se okupljaju i druže. Nedugo zatim, Klub Književnika stekao je kultni status i reputaciju kao dom intelektualne elite, slobodnih mislilaca i velikih ideja.

Kulturni događaji, ceremonije dodela nagrada, posete stranih umetnika i značajnih ličnosti retko su prolazile bez večere u Klubu. Klub Književnika imao je čast da ugosti velika imena iz umetnosti, politike ali i drugih oblasti života - bilo je tu i diplomata i bitangi. Tako i ostaje jedan od retkih svedoka mnogim važnim trenucima iz istorije Beograda.

Zasluge za mesto koje je Klub preuzeo kao kamen temeljac Beogradske scene pripisuju se Budimiru Blagojeviću Budi, vlasniku i glavnom kuvaru restorana u periodu od preko 50 godina.

Posle Bude, restoran je nastavio da radi nošen zaletom od decenija pod njegovim vođstvom, ali svakog dana postajalo je sve jasnije da bi nova vremena mogla da izbrišu restoran sa scene. Na jesen 2019. godine, Branko Kisic je preuzeo restoran sa željom da Klubu podari novi identitet i redefiniše viziju ugostiteljstva i gastronomije u Beogradu i Srbiji.

Naš pristup kulinarstvu ukorenjen je u tradicionalnim receptima, autentičnim aromama i domaći-proizvedenim sastojcima koje spaja i udiše im novi život.

Dozvolite nam da vas povedemo na put oko Beograda i Srbije dok vam pripovedamo priču svakog sastojka koji dospe na vaš sto, o mestima i ljudima koji su ponos Srbije, ali su u novija vremena uglavnom zaboravljeni.

Sarma, pljeskavica i pečenje su oduvek bili kamen temeljac srpske kuhinje koji i mi neizmerno poštujemo. Međutim, postoje i drugi, manje poznati recepti naših predaka koji će prijatno iznenaditi vaše nepce.


Vrste plaćanja

Kartice