Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
ŠKOLA SLIKANJA ARTINO

ŠKOLA SLIKANJA ARTINO

Škole slikanja, umetnički ateljei Beograd

GSP

  • Autobus: 24, 26, 37, 44 , E2

Dodatne Lokacije

Korisne informacije


25 godina iskustva i preko 500 međunarodnih nagrada i priznanja!

Promovisanje i edukacija u oblastima likovnog stvaralaštva za decu i mlade.

Crtanje, slikanje, vajanje, pripreme za upis u srednje škole i fakultete, rekreativno slikanje, međunarodna takmičenja /rad na otvorenom/ internacionalni likovni konkursi, likovne kolonije, letnje škole u prirodi, zimske škole na Kipru, studijska putovanja, kreativne radionice, izložbe, publikovanje radova, seminari i predavanja

Škola slikanja LIKOVNI ATELJE ARTINO je osnovana 1996. godine sa ciljem da doprinese razvoju i afirmaciji dečjeg likovnog stvaralaštva.
Pored niza visokih priznanja za pedagoški rad škole, Artino za sobom ima značajan broj organizovanih izložbi, konkursa, studijskih gostovanja, kolonija, objavljenih publikacija, plakata, čestitki i kalendara.
Stalni je učesnik prestižnih svetskih likovnih manifestacija i na njima redovno osvaja najviše nagrade.
Školom slikanja, od njenog osnivanja, rukovodi akademski slikar Svetlana Vesić Ralević. Za doprinose u oblastima dečje likovne pedagogije Svetlana je dobila više značajnih priznanja u zemlji i inostranstvu. Svoje raznoliko interesovanje i stručne kvalitete Svetlana Vesić Ralević iskazuje stalnim učešćem u radu žirija nekoliko međunarodnih dečijih likovnih manifestacija. Dobitnik je visokog priznanja za unapređivanje likovne kulture u Jugoslaviji.Od 2010 godine, Svetlana Vešic Ralević je na mestu kordinatora ADA ART projekta za Srbiju.Od 2011 godine je predsednik internacionalnog žirija medjunarodnog likovnog konkursa za decu i mlade časopisa Likovni Svet iz Slovenije. Od 2013 je član internacionalnog žirija medjunarodne smortre dečjeg stvaralaštva,, Children on site painting,, U Hong Kongu.Osnivač je dečjih likovnih kolonija u Beogradu, Belanovici, Petrovcu na moru i na Zlatiboru.

Rad u školi slikanja ARTINO se odvija u malim grupama što omogućava poštovanje različitosti i individualni pristup svakom pojedincu. Inventivnost kao zaštitni znak škole, zasnovana je na kreativnosti likovno pedagoških metoda. Uobličavanje idejnih rešenja i odabiranje likovnih sredstava odvija se u dinamičnoj atmosferi. Korekcije i sugestije pedagoga aktiviraju imaginaciju čime se maštovitost stavlja u prvi plan. U prijatnoj stvaralačkoj atmosferi polaznici proniču u tajne linije, boje, valera, odnosa veličina i perspektive.
Uz praktičan rad stiču znanja o slikarskim tehnikama a zainteresovanima su dostupni časovi iz istorije umetnosti. Nastava je organizovana u formi četvoročasa jednom ili više puta nedeljno.

Grupe su formirane po uzrastima i po interesovanjima polaznika:

PREDŠKOLSKI UZRAST od 4-7 godina
MLAĐI ŠKOLSKI UZRAST od 7-11 godina
STARIJI ŠKOLSKI UZRAST od 11-15 god

SREDNJOŠKOLSKI UZRAST do 15 -18 god

SLIKANJE I CRTANJE ZA OMLADINU I ODRASLE

PRIPREME ZA INTERNACIONALNA TAKMIČENJA U RADU NA OTVORENOM PROSTORU- PLEINAIR

PRIPREME ZA UPIS U SREDNJE UMETNIČKE ŠKOLE
Škola za dizajn i Tehnoart

PRIPREME ZA UPIS NA FAKULTET LIKOVNIH UMETNOSTI
studija akta, portreta i slikanje

VEČERNJI AKT-STUDIJE PO MODELU, AKT I PORTRET

 RADIONICE DEKUPAŽA

Nastavu prate aktivna učešća na izložbama i kolonijama.

Za najuspešnije polaznike i ostvarenja obezbedjena su učesća na brojnim internacionalnim konkursima i likovnim manifestacijama.

Foto

ŠKOLA SLIKANJA ARTINO Škole slikanja, umetnički ateljei Beograd
ŠKOLA SLIKANJA ARTINO Škole slikanja, umetnički ateljei Beograd
ŠKOLA SLIKANJA ARTINO Škole slikanja, umetnički ateljei Beograd

Video