Ako ste student ili u porodici imate studenta sigurno znate da je leto rezervisano za učenje i spremanje preostalih ispita. Ako vas hvata panika kako ćete stići da spremite sve a pride i gde ćete pronaći idealno mesto za učenje, inspiraciju možda pronađete baš u ovom tekstu.

Kako taj proces spremanja gradiva može bit zamoran i pomalo dosadan, napravili smo listu predloga za neka od najboljih mesta za učenje, gde će student pronaći potreban mir i koncentraciju ali na nekim će moći i da se zabavi u pauzama.

Tašmajdanski park

Ukoliko ste student nekog od fakulteta u blizini Tašmajdanskog parka pored odlaska na pauzu u  park možete iskoristiti vreme i da tamo učite. U prijatnom ambijentu parka, mir možete pronaći na nekoj od klupa i proces učenja će biti lakši dok ste okruženi zelenilom i svežim vazduhom.

Kej, Ada i LIdo

Ukoliko se vaše učenje pogodi sa vrelim talasom, možda bi trebalo da kombinujete red kupanja red učenja. Vaše idealno mesto za učenje možete pronaći na Savskom ili Dunavskom keju, sa umirujući pogledom na reku. Izaberite neku od klupica sa pogledom na reku i biće pravo uživanje da učite. Ada i Lido mogu biti još i bolja destinacija, u pauzama osveženje možete potražiti na kupalištu. U potpuno opuštenoj atmosferi možete učiti i kupati se. Idealno mesto da spojite lepo i korisno. 

Čitaonice

Klasično mesto za učenje su svakako čitaonice. Svaki fakultet ih ima, ali možete ih koristiti i u biblioteci. Mesto sa velikim brojem mesta za učenje svakom studentu omogućava potreban mir za savršenu koncentraciju. Mesto u ispitnom roku je teže pronaći, pa ako je ovo vaša destinacija za učenje, morate poraniti. Među studentima najpopularnije su čitaonice na Pravnom fakultetu, u Narodnoj biblioteci, a posebno mesto zauzima čitaonica u Studentskom gradu. Sam Studenjak kako ga studenti zovu predstavlja izuzetno mesto za mlade. U kompleksu na raspolaganju imate niz sadržaja koji učenje mogu olakšati. Na pauzi se možete opustiti u kafiću, a na ručak možete u menzu, možete pogledati i film u bioskopu a i izložbu u galeriji. Sve što može da zadovolji potrebe studenata nalazi se upravo tu.

Knjižara

Svoje mesto za učenje možete pronaći i u nekoj od prodavnica knjiga. Danas postoje mnoge knjižare sa odeljkom za sedenje. Tu možete poneti svoje knjige i polako i prijatnoj atmosferi spremati ispite.

Kafić

U Beogradu postoje kafići specijalizovani za studentske potrebe, tako da svoje mesto možete upravo ovde naći. Uz posluženje kafića, neku kafu ili čaj, uz laganu muziku možete spremati ispit. Ova studentska mesta puna su mladih koji svoje predispitne obaveze upravo na ovakvom mestu privode kraju.

Tvoja soba

Idealno mesto za učenje može biti i tvoja soba. Umesto klasičnog učenja za stolom, krevet može da bude odličan izbor. Smesti se udobno i polako počni da ponavljaš gradivo.

Terasa

Na svežem vazduhu u udobnoj fotelji na terasi možeš pronaći svoj kutak za spremanje ispita. Ako se umoriš ,imaš priliku da baciš pogled na okolinu i da nastaviš dalje.

Dvorište

Ako živiš u objektu koji ima dvorište eto tvog idealnog mesta. Napravi sebi pravi ugođaj postavi ležaljku i uči dok uživaš u suncu. za hrabre i ležanje na travi je odličan izbor.

 

Nadamo se da smo vam pomogli u odabiru lokacije za učenje i da ćete uspeti sve da stignete na vreme.