Leto je divno godišnje doba da vreme provedete sa vama dragim osobama, a neki od zajedničkih izlazaka mogu biti i romantični. Ukoliko želite vama dragoj osobi da priredite intimnu i romantičnu atmosferu imamo neke predloge za vas. Zasitili ste se odlazaka na bučna mesta ili mesta sa mnogo ljudi. Želite nešto mirno, skriveno, gde ćete podeliti lepe momente i napraviti trenutke za sećanje.

 

Mi vam otkrivamo neverovatnih 7 mesta na kojima možete doživeti nezaboravne romantične trenutke koje ćete pamtiti ceo život.

Botanička bašta - Japanski vrt

Koliko dugo samo niste bili u botaničkoj bašti. U centru grada ova oaza može poslužiti za vaš romantični sastanak. U bašti je leti izuzetno prijatno, divno je samo i šetati stazama okruženim zelenilom. Međutim, najskrivenije, ujedno i najlepše mesto Botaničke bašte je Japanski vrt. Smešten u bočnom delu bašte, okruženo zelenilom sa samo jednom stazom koja vodi do njega. Jezerce u središnjem delu obraslo je zelenilom koje pravi savršen hlad i skriva nekoliko klupa. Skriveni na ovim klupama možete uz cvrkut ptica posmatrati ribice u jezeru, odmoriti od teškog dana, ali i napraviti trenutke za sećanje.

Klupica u ćošku Muzeja savremene umetnosti

Muzej savremene umetnosti može biti idealan za romantični par. U tišini muzeja sa divnim pogledom na Kalemegdan na poslednjoj etaži nalazi se odvojena niša sa klupicom. Postavljena tako da vas drugi posetioci ne vide, pruža mir i ima izuzetan pogled. Pogled koji pada direktno na Kalemegdansku tvrđavu i reku može biti izuzetno romantičan.

Stepenice za Gardoš

Sigurno ste mnogo puta bili na Gardošu, ali da li znate za stare stepenice uklesane u tu lesnu zemunsku zaravan sa dunavske strane. Kada krenete niz kej od restorana Venecije ka Kajak klubu sa leve strane, uklesane u liticu, nalaze se stare stepenice. Istina, malo su obrasle travom ali ako krenete put njih naći ćete se na divnom romantičnom mestu. Pogled koji se spušta na Dunav pleni, a u tom delu nema šetača, tako da je privatnost zagarantovana.

Terasa na 5. spratu Beograđanke

Koliko li ste samo puta prošli pored Beograđanke a nije vam ni palo na pamet da pogledate ka gore. Na petom spratu nalazi se divna terasa, na kojoj se u letnjim mesecima organizuje bioskop na otvorenom. Prelepo mesto na kome nema gužve, a pruža jedinstvenu priliku da osmotrite ceo grad. Najlepši pogled sa ove terase je na Hram i upravo ova terasa bi mogla biti vaše savršeno mesto za letnji romantični izlazak.

Lido

Verovatno sete mnogo puta bili na Lidu, ali samo na delu predviđenom za kupanje. Ali da li ste znali da duž ostrva se prostiru staze za šetanje. Kada krenete stazama više puta ćete izaći na mini livade, idealno mesto za piknik, ponesite ćebe i korpu sa hranom i sklonite se od gužve i gradske vreve. Okruženi poljskim cvećem priredite svojoj dragoj osobi nezaboravan dan.

Vidikovac Sahat kule

Kalemegdan sam po sebi ima romantičnu notu, ali verovatno ste više puta bili ovde i znate sve klupice napamet. Međutim postoji jedno mesto koje može pružiti pravi užitak. Pomalo zaboravljeno mesto, mnogi misle i da ne radi, a ono krije fascinantnu unutrašnjost i pogled je upravo Sahat kula. Ako niste znali Sahat kula je otvorena za obilaske i možete se popreti u sam vrh njene kupole. Kada se popnete gore, postoje ogromni prozori sa simsom na kojima se možete udobno smestiti i posmatrati grad sa svih strana. Bićete potpuno sami i zamislite samo zalazak sunca na ovom mestu, ima li šta tako romantično na Kalemegdanu poput ovog mesta.

Dom Jevrema Grujića

U okviru prvog privatnog muzeja u Srbiji nalazi se kafe deo koji nudi posebnu poslasticu. Ako želite da se vaša draga osoba bar na trenutak oseti kao kraljica, idealno mesto je baš Dom Jevrema Grujića, jer u prijatnoj atmosferi i salonskom ambijentu možete probati tortu po kojoj je ovaj muzej veoma poznat, a to je torta koja je u ovom domu specijalno spremana za kraljicu Nataliju.

 

Nadam se da smo vas podstakli da promenite rutinu i da sa svojom dragom osobom se uputite na neko novo mesto. Predlog je obuhvatio samo 7 skrivenih i zaboravljenih ali romantičnih mesta, a vi biste mogli da neka od njih posetite ovog leta. Možda čak pronađete još neka. Pravite trenutke za sećanje sa vama dragim ljudima jer to je ono što vredi.