CAFFE&LOUNGE KALDI

Poslastičarnice Beograd

Adresa: Bulevar dr Zorana Đinđića 64, Novi Beograd
Beograd Telefon: +381 11 260 55 59
E-mail: office@kaldi.rs
Sajt: www.kaldi.rs

4.5/ 5stars

KALDI

Istorija kafe počinje još u davnom IX veku, kada je kafa otkrivena na brdima Etiopije. Prema legendi, Kaldi - pastir, koji je imao stado koza, primetio je da su njegove koze nakon jedenja crvenih bobica sa jednog drveta bile veoma živahne i pune energije do kasno uveče.

Kaldi je i sam probao crvene bobice i doživeo isti efekat. On je to ispričao monasima iz obližnjeg manastira, koji su od tada pa nadalje konzumirali kafu kako bi ostali budni tokom noćnih molitvi.

Legenda takođe kaže da su ovi monasi sasvim slučajno otkrili da se zrna kafe mogu pržiti i da napitak pripremljen od prženih zrna ne samo da proizvodi isti efekat, već i da ima bolji ukus. Zrna kafe, kao i piće koje se od njih pravi, se od tada smatraju luksuznim stimulansom.

Iz Etiopije, kafa se prenela u Egipat i Jemen i do kraja XV veka je stigla u Armeniju, Persiju, Tursku i severnu Afriku. Iz muslimanskog sveta, kafa je stigla i u Italiju, a odatle se proširila na ostatak Evrope, Indoneziju i Ameriku. Danas, kafa je jedno od najpopularnijih napitaka na svetu. Uživajte u raznovrsnim aromama naše KALDI kafe.

Pogodnosti našeg kafića: atraktivna lokacija, parking, internet, klimatizovan prostor, bašta, prilaz za osobe sa invaliditetom, usluga "za poneti" svih proizvoda, naplata karticama, uvek prijatna atmosfera...

Radno vreme: 07:30-00:00 svakim danom