Planirana isključenja električne energije

U petak, 10. 05. 2024. godine, bez struje će biti delovi opština Vračar, Palilula, Voždovac, Novi Beograd, Grocka i Lazarevac. Više detalja možete saznati na sajtu Elektrodistribucije Srbije.

Radovi na vodovodnoj mreži 

U petak, 10. 05. 2024. godine, nema planiranih radova na vodovodnoj mreži. 

Informacije o aktuelnim kvarovima na vodovodnoj mreži, možete naći na sajtu Beogradskog vodovoda i kanalizacije

Izmene u radu javnog prevoza  

Izmene zbog radova u Dr Ivana Ribara

Tokom izvođenja radova na izgradnji male crpne stanice u ulici Dr Ivana Ribara (Mileve Marić Ajnštajn) za fekalne vode sa priključkom na postojeći kolektor u zaštitnom pojasu u periodu od 11.04. do 09.05. 2024. godine doći će do promena u radu linije javnog prevoza br. 89.

Radovi podrazumevaju zauzeće desne kolovozne trake ulice Mileva Marić Ajnštajn gledano u smeru ka ulici Jurija Gagarina u visini objekta sa kućnim brojem 96 u periodu od 11.04. do 09.05. 2024. godine.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi, vozila sa linije br. 89 će u smeru ka Vidikovcu skretati u kolovoznu traku za suprotan smer (koja će biti udvosmerena) u visini kućnog broja 82, dok će u suprotnom smeru saobraćati na redovnoj trasi.  Privremeno se izmeštaju stajališta „Naselje Mileva Marić Ajnštajn“ i to:

  • Smer ka Vidikovcu – na poziciju ispred objekta sa kućnim brojem 80, odnosno oko 15 metara ispred zone skretanja u kolovoznu traku za suprotan smer (koja će biti udvosmerena);
  • Smer ka Bloku 72 - na poziciju preko puta objekta sa kućnim brojem 80, odnosno oko 35 metara posle pešačkog prelaza koji se nalazi u zoni skretanja vozila iz suprotnog smera;

Promena trase linija u Obrenovcu

Na osnovu Rešenja Sekretarijata za saobraćaj, izvršena je promena trasa  linija javnog prevoza br. 860U i 924 u samom naselju Ušće zbog ograničenja kretanja vozila čija ukupna masa prelazi 3,5t.

Tokom perioda trajanja ovog ograničenja, linije javnog prevoza br. 860U i 924 će saobraćati na skraćenoj trasi do stare okretnice u naselju Ušće.

Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti privremena stajališta u zonama istoimenih za suprotan smer.

Promena trasa linija zbog nadvožnjaka koji spaja ulice Radnička i Kirovljeva

Na osnovu Rešenja Sekretarijata za saobraćaj o tehničkom regulisanju saobraćaja, a prema tehničkoj dokumentaciji ''Posebna organizacija saobraćaja u zoni drumskog mosta koji spaja Radničku i Kirovljevu ulicu, opština Čukarica'', izvršena je promena trasa svih linija javnog prevoza koje koriste ovaj objekat u smeru ka Požeškoj ulici.

Tokom perioda trajanja ovog ograničenja, linije javnog prevoza će saobraćati u smeru prema Banovom brdu na sledeći način:

  • Linije br. 23, 37, 51, 52, 53, 58, 88, 560E i АDА1 kretaće se ulicama Bulevar vojvode Mišića - Petlja "Radnička" - Petlja "Hipodrom" – Požeška i dalje redovno;
  • Linija br. 85 ulicama Jurija Gagarina – Most na Аdi - Petlja "Radnička" - Petlja "Hipodrom" – Požeška i dalje redovno.

Ukidaju se stajališta: Petlja „Radnička“, Аda Ciganlija i Kirovljeva;

Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti stajalište „Kneza Višeslava“ kod Šumarskog fakulteta.