Pod stresom ste, a ne biste da uzmite tablete ili još gore alkohol, već nešto prirodna? Onda je jedina prava stvar da skuvate sebi šoljicu čaja. U nastavku pročitajte koja su to 3 čaja koja smanjuju stres.

Kamilica

Kamilica je mnogima omiljeni čaj, neovisno o njenom učinku na ljudsko telo i mozak. Ali, osim za užitak, ovaj čaj je veoma učinkovit kad je smanjenje stresa u pitanju, kao i kod mnogih upala u telu. Zato nije loše jutarnju kafu zameniti šoljicom čaja od kamilice. 

Lavanda

Lavandu mnogi koriste zbog mirisa i lepog izgleda i ružičaste boje. Većinu upravo taj njihov upečatljiv miris i smiruje, te se zato i preporučuje u momentima kada ste pod određenom vrstom stresa. Osim toga, lavanda ima i analgetička svojstva i pomaže u ublažavanju bola.

Zeleni čaj

Kada je u pitanju zeleni čaj, mišljenja su oprečna: ili ga obožavaju ili ga uopšte ne tolerišu. Nema sredine. Ali, dakako da se uvek o zelenom čaju govorilo kao o najzdravijem čaju, bez obzira na njegov ukus. Razlog zašto je zeleni čaj izrazito zdrav je zato što sadrži amniokiselinu, koja pomaže u smanjenju kortizola u telu, hormona stresa. 

Šta još pomaže kod stresa, a da se može staviti u čaj

Chaga pečurke su veoma popularne u određenim krugovima, i veoma su efektivne u otklanjanju stresa. Koriste se kao dodatak koji možete staviti u čaj po vašem izboru. Osim kod smanjenja stresa, chaga pečurke pomažu u održavanju zdravlja i vitalnosti organizma.

Ako ste pod stresom i nalazite se u gradu, skoknite do nekih od kafe barova u Beogradu, i u šoljici čaja pronađite dozu spokoja.