Da li imate rezervni ključ od stana? A od automobila? Znate, za ne poverovati je koliko ljudi nemaju rezervni ključ od svoje kuće. Imati komplet ključeva u rezervi znači manje stresa, što emotivnog, što finansijskog. 

Generalno je pametno imati više od jednog kompleta ostavljenog sa strane. Jedan koji se možda može poveriti rođaku ili bliskom prijatelju. Takođe, možete dati roditeljima ili bratu-sestri da ga čuvaju kod sebe, pod uslovom da živite u istom gradu. 

Istovremeno nije mudro da nosite rezervne ključeve na privesku sa sobom. Iznenadili biste koliko je to uvreženo u narodu. Zato evo 3 razloga zašto vredi imati rezervni ključ.

Štedi vreme

Kada se zadesite u stresnom škripcu zvanom “ostavio sam ključeve zaključane”, bićete zahvalni što imate rezervni komplet. U tom trenutku najveći problem sa kojim se suočavate jeste kako da se dokopati njega. Ipak, presija koga zvati u pomoć ne postoji. Ne morate da traćite vreme tražeći profesionalnog bravara, jednostavno pozovite prijatelja ili člana porodice. Biće daleko brže pokupiti ključeve nego čekati na dolazak bravara.

Štedi novac

Kao i sa gotovo svim stvarima u životu, kada je hitna situacija, to košta pozamašno. Osetno je jeftinije da posetite lokalnog bravara nego da on dođe k vama, otključava vam vrata i nareže vam novi komplet ključeva. Rad van radnog vremena se uglavnom dodatno naplaćuje, kao i sam izlazak na teren. Napraviti rezervni ključ na vreme ni u kom slučaju nije poseban udarac na džep za razliku od dolaska bravara na lice mesta i njegovih “ruku”. Kada se podvuče crta, razlika za ključ od stana može da bude između nekoliko stotina dinara ili nekoliko hiljada dinara.

Lakša je zamena

Dosta je lakše napraviti duplikat ključa od postojećeg nego bez ikakvog. Rezervni ključevi, takođe, ubrzavaju postupak rezanja više ključeva. To znači da niste bez svojih ključeva dok se novi prave. Ako je ključ slomljen ili izgubljen, bravar će morati da dešifruje bravu od vaše kuće kako bi napravio adekvatan ključ za istu.

Stoga, ako ste sada uvereni da vam ipak trebaju rezervni ključevi, obratite se nekoj od obližnjih bravarskih radnji.