Dolazi lepo vreme i mnogi žele da imaju ten, pa stoga posećuju salone lepote radi potamnjivanja kože uz pomoć airbrusha. Sigurno ste se zapitali da li potamnjivanje kože može da bude štetno. Odgovor na to pitanje može pronaći u narednim redovima.

Kako sunce utiče na kožu?

Ukoliko želite da pocrnite “prirodnim putem“, svakako treba biti pažljiv i umeren, jer samim izlaskom na malo jače sunce, čak i zimi, bez zaštitnog faktora, može uticati na vašu kožu tako što će nastati određeni nivo opekotina i ubrzaće se proces starenja kože. Takođe, sunce može uzrokovati hiperpigmentaciju, kožne alergije i u onim najgorim slučajevima može izazvati rak kože. Zato treba staviti dobar zaštitni faktor pre izlaska iz kuće, i takođe, redovno se mazati tokom dana. 

Ako vas brine masnoća krema i zbog toga ne želite da se mažete faktorom svakodnevno, danas postoje razne vrste krema koje nisu masne u toj količini ili uopšte, a daju isti efekat.

Alternativa? Potamnjivanje kože airbrushom!

Ukoliko želite da ne oštećujete svoju kožu, a da dobijete željeni taman ten, onda je potamnjivanje kože airbrushom pravi izbor za vas. Za razliku od klasičnih sprejeva za samopotamnjivanje, sa aibrushom neće imati problem oko neujednačenog tona. 

Mnogi kozmetički saloni u Beogradu u svojoj ponudi imaju uslugu potamnjivanja kože airbrushom, a na vama je samo da odaberete obližnji i zakažete termin.