Bilo da se doživeli povredu u saobraćajnoj nesreći ili košarkaškom terenu, baktanje sa dugim oporavkom zna da bude i fizički i mentalno iznurujuće. Oni koji ne mogu da priušte sebi da budu toliko “van stroja” obično traže načine da ubrzaju oporavak i to postavljaju kao prioritet u životu.

Ključ svakog oporavka od bilo kakve povrede je bez ikakve sumnje vreme. No, ako hoćete da ubrzate proces isceljivanja, postoji nekoliko stvari koje možete da učinite, što uključuje pronalazak profesionalnog salona za masažu.

Masaža umanjuje bol

Bol je tzv. odbrambeni mehanizam samog organizma. Odgovor mozga na bol dolazi u vidu ispuštanja izvesnih hemijskih supstanci. Bol usled povrede je neretko prouzrokovan pritiskom na nerve koji okružuju povređeno tkivo.

Masaža opušta vaše mišiće. Mišićni spazam i kompresija nerva može da se umiri masiranjem. Proces isceljivanja se ubrzava putem masaže pošto se cirkulacija povećava. Bol se smanjuje, pokretljivost se uvećava, a oporavak ubrzava. Nervna vlakna, takođe, mogu da budu stimulisana masiranjem. Dakle, redovno istezanje i tretmani masaže će polako umanjti vaš bol.

Masaža poboljšava fleksibilnost

Terapija masažom smanjuje upalu i zategnutost mišića, te dopušta vašem telu da se opusti i oporavi, a čim su mišići na svom optimumu odmah se isceljujete brže. Fleksibilnost se postiže kroz raznorazne vrste terapija masažom. Različite tehnike se primenjuju da bi se mišići i tkiva opustili.

Masaža sprečava povrede

Kao što i sam podnaslov kaže, terapija masažom za oporavak od povrede istovremeno sprečava buduće ozlede. Netretirana povreda može vremenom da se pogorša. Povređeno područje na telu može da se vrati u punu snagu kroz masažu. Vaš terapeut u salonu za masažu uočiće ranjiva mesta, poput zategnutosti mišića i čvorića, i tretirati ih. U protivnom, ta područja su podložna povredama.

Masaža poboljšava cirkulaciju

Protok krvi do mišića, takođe, povećava se uz terapiju masažom. Skraćeni mišići i ožiljci umeju da vas učinu manje mobilnim. Masaža uvećava protok krvi zagrevanjem tkiva, a naposletku oporavak ne stagnira.

Masaža ubrzava oporavak

Što smo stariji, to su naše ćelije sve neefikasnije u procesu isceljivanja, a naši mišići počinju da slabe. Masaža je sjajan način da se ubrza proces isceljivanja. Iako oporavak zahteva vreme, terapija masažom može da pospeši taj proces. Vreme oporavka od povrede može da se skrati, ako se cirkulacija krvi ubrza, a ukočenost smanji, što se, jelte, postiže masažom.

Stoga, ako imate problem sa bolnom povredom i želite da ubrzate oporavak, veoma je važno da počnete da redovno posećujete salone za masažu u Beogradu. Uz adekvatnu terapiju masažom, bržete ćete se isceliti i vratiti u dobru staru rutinu.