Buđ je relativno često problem u kućama i stanovima, a pogotovo u prostorijama koje su vlažnije, poput kupatila. Buđ ume da bude štetna za zdravlje, a osim toga, najblaže rečeno, deluje odbojno. Naravno, postoji nekoliko načina uz pomoć kojih možete da uklonite buđ u kupatilu, a ona su…

Sredstvo za uklanjanje buđi

Jedna od najpristupačnijih rešenja su upravo sredstva za uklanjanje buđi. Pratite sama uputstva na pakovanju i pažljivo očistite zapaćeno područje. Sunđer odigrava ulogu savršenu ulogu kod uklanjanja buđi u kupatilu. Kada ste završili sa uklanjanjem, ostavite da se sredstvo deluje.

Ako ipak hoćete prirodna sredstva

Ako ne želite da koristite nikakve hemikalije ili prosto nemate vremena trenutno da odete po sredstvo za uklanjanje buđi, onda postoji rešenje i za to. Uzmite bočicu sa raspršivačem i u nju sipajte sirće. Sirće nanesite na zapaćeno područje i ostavite da deluje nekoliko sati. Nakon toga uzmite sunđer ili četku za čišćenje i utrljajte mesto na kome ste prethodno naneli sirće. Druga opcija je mešavina sode bikarbone i vode, a koraci su isti ko i za sirće.

Rastvor izbeljivača

Izbeljivač je jak dezinfikator i samim tim je jedno od vrlo efikasnih sredstava za uklanjanje buđi. Treba biti oprezan kada se koristi izbeljivač, jer je veoma jak i može da izazove neželjenu iritaciju. Takođe je bitno informisati se tome da li je izbeljivač pogodan ili upotrebljiv za površinu na koju želite da ga nanesete. Ukoliko ste sigurni da ste se dobro zaštitili i informisali, onda možete razblažiti izbeljivač vodom i pažljivo ga naneti na buđ. 

Provetravanje

Kako biste sprečili širenje ili ponovno pojavljivanje buđi i ubrzalli proces sušenja. Na taj način dolazi do veće cirkulacije vazduha i sušenja tretiranog područja od buđi. Ukoliko su vam ostale neke fleke od sanirane buđi, onda trk do neke od farbara u Beogradu, gde možete naći idelna rešenja da vaši zidovi izgledaju kao novi.