Kada su dijete i roštilj u pitanju, uglavnom izgleda kao da ne idu zajedno i da je roštilj kao takav izvan dosega. Međutim, postoji niz zdravih i ukusnih opcija sa roštilja koje možete uključiti u svoju ishranu kako biste i dalje ostali na kursu koji vodi ka cilju zvanim vitak stas.

Šta drugo nego piletina!

Piletina je generalno odličan izvor proteina, te samim tim je izvrsna opcija za dijetu s roštilja. Sočni i ukusni pileći ražnjići su odličan izbor, naravno, obratite pažnju da piletina bude bez kožice i marinirana u niskokaloričnim prelivima. Povrće je, takođe, jedno od ključnih delova jednog ovakvog obroka, kao što su paprike, tikvice ili crveni luk. Na taj način unosite dodatne hranljive vrednosti i bogatstvo boja u svoj obrok.

Ako ne piletina, onda riba!

Smučivala vam je piletine i želite nešto malo drugačije od standardnog roštilja? Sasvim razumljivo! Riba je onda odličan izbor za vas. Losos, pastrmka ili tuna su pune omega-3 masnim kiselinama, kao i proteinima. Najbolje je ribu peći, a ne pržiti, jer to smanjuje količinu dodatnih masnoća. Ribu bi trebalo začiniti svežim biljem i sokom od limuna radi dodavanja ukusa, a svakako izbegavajte prelive na bazi maslaca ili majoneza.

Šta da klopaju vegani sa roštilja?

Tofu i povrće je sjajan izbor za one koji preferiraju vegeterijansku ili vegansku ishranu. Tofu se može peći na roštilju kako bi se dobila hrskava i ukusna korica. Uz to, možete dodati patlidžan, tikvice, prečurke ili paprike radi bogatijeg ukusa. 

A, ukoliko ne želite da spremate roštilj sami ili prosto nemate dovoljno vremena u toku dana da se posvetite tome, posetite grill mesta u Beogradu i time ćete dobiti zdravi obrok u najkraćem roku.