Definitivno ste presekli da želite da svoj auto date u staro gvožđe i stupili ste u kontakt sa nekoliko obližnjih auto-otpada. Što se vas tiče, što pre automobil ode, to bolje. Ali, da li ste ikada zapitalo šta se tačno dešava sa kolima kada ih prodate auto-otpadu? Gde ona završe? Da li se rasparčavaju? Kao i šta u tom slučaju biva sa delovima koji ne mogu da se upotrebe? 

Ako vas to kopka, pročitajte naredne redove.

Litre i litre tečnosti

Da li ste ikada pomislili koliko tečnosti ima u vašem automobilu? Cela priča se ne svodi samo na gorivo i ulje. Daleko od toga. Recimo, imate freon u klimi, antifriz, kao i druge razne tečnosti: za kočnice, servo upravljač, menjač, itd. Nije neuobičajeno da u automobilu ima preko 30 litara raznoraznih tečnosti, koja su raspoređena kroz njegove delove.

Kao što i možete da zamislite, prosipanje sve ove tečnosti u odvod koliko nije bezbedno, toliko nije po zakonu. Zato auto-otpadi moraju da ispuštaju ove tečnosti i rešavaju se svake pojedinačno. Šta se događa sa tečnošću nakon što je uklonjena i poslata na reciklažu? Pa, motorno ulje se u principu prečisti i koristi kao novo. Freon isto može iznova da se koristi, kao i antifriz.

Rezervni delovi

Pojedina kola su puna delova koji su više rđa negoli bilo šta drugo. Ipak, mnogi automobili na auto-otpadu imaju delove ispod haube koji su i dalje ispravni. Kada prodate svoje auto na auto-otpadu, oni će izvaditi sve delove koji mogu dalje da se prodaju. 

Ovde spadaju svakakvi delovi, uključujući akumulatore, alternatore, alnasere, menjače, kao i čitave motore. Unutrašnjost se isto da “raskomadati”, od sedišta do tapacirunga. Spoljni delovi kao što su retrovizori, vetrobranska stakla, prozori i branici se, takođe, skidaju deo po deo.

Staro gvožđe

Iako uklanjanje tečnosti i rezervnih delova je važan deo procesa reciklaže, realnost govori da veći deo automobila završi u odseku po imenu “staro gvožđe”. Jednom kada se uklone rezervni delovi i ispuste tečnosti, karoserija iliti popularna “školjka” automobila se zdrobi i secka na manje parčiće radi dalje obrade. Ti metalni parčići se prosleđuju na topljenje, da bi se iz toga dobio novi čelik. Zapravo, dobar deo vašeg auta najverovatnije postaje deo novog automobila, što može da vas raduje u konačnici.

Ako razmišljate da date svoj auto za staro gvožđe ili jednostavno vam je potreban određeni deo koji se više ne proizvodi, pogledajte auto-otpade u Beogradu i kontaktirajte ih.