Svako redovno šije reći će vam da postoje alati i potrepštine bez kojih nijedno domaćinstvo ne sme da bude. Sada ćete videti šta je sve neophodno da imate od pribora kako biste završili gotovo svaki projekat kojima veze sa šivenjem.

Igle i špenadle

Nijedna kutija za šivaći pribor nije potpuna bez velikog izbora igli i špenadli. Bilo da koristite šivaću mašinu ili nameravate da šijete ručno, trebaće vam širok dijapazon raznih igli i špenadli koje će vam omogućiti rad na različitim vrstama tkanine.

Konac

Imati odgovarajući konac za vaš poduhvat je mnogo više od biranje prave boje. Delikatna tkanina, poput svile ili satena, zahteva poseban konac koji se ne kida, dok će vam za deblji materijal trebati čvršći konac. Obezbedite se sa raznolikim bojama i stilovima kako biste uvek imali iscrpan izbor nadohvat ruke.

Flizelin

Flizelin nudi mogućnost da učvrstite pojedine delove odevnog predmeta. Obično se koristi pri izradi ženskih šešira, haljina i kostima. Primenjuje se tamo gde treba ojačati tkaninu, kao što su otvori za dugmad, ili dodati na krutosti, poput okovratnika. Imati na raspolaganju topljiv i netopljiv flizelin znači da ćete moći da baratate sa većinom materijala.

Makaze

Vaše obične makaze nisu dorasle zadatku kada je reč od sečenju hrpe tkanina za naredni projekat. Učinite sebi uslugu i kupite pristojan par krojačkih makaza i potrudite se da ih ne koristite ni za šta drugo. Takođe, možda biste trebali da nabavite i zupčaste makaze, makaze za konac i kvalitetan oštrač makaza.

Metar i lenjir

Lagan i jasno čitljiv krojački metar je preko potreban kada se radi o bilo kakvom šivaćem poduhvatu. Pored metra, dobro dođe imati krojački lenjir kraj sebe.

Markeri za tekstil

Da biste obeležili gde seći ili nažvrljali mere, nužno je imati dobar izbor markera za tekstil. U to ulaze krojačka kreda, olovka i vodeni flomasteri.

Eto, to bi bilo to. To je spisak osnovnih stvari koje svako mora da ima u svojoj kutiji za šivaći pribor. Ako vam nešto od ovoga nedostaje, pravac do prve pozamanterije i nabavite šta vam treba.