Lov, kao takav, stvara poseban osećaj euforije, a i smirenosti. Ali, da bi lov prošao sa što manje problema i frustracija, bitno je imati odgovarajuću opremu i potrepštine pri ruci. Ako želite da se okušate u lovu, u daljem teksu možete pročitati o tome šta vam je sve potrebno za jedno ovakvo isksutvo.

Oružje i odgovarajuće dozvole

Prva i osnovna stvar jeste oružje. Bilo da se radi o vatrenom ili hladnom oružju, bitno je da je ono održavano i ispravnom stanju, kao i da se upoznati sa baratanjem istog. Da bi vaše isksutvo u lovu prošlo neometano, istovremeno je potrebno imati svu neophodnu dokumentaciju i dozvole uvek sa sobom.

Adekvatna odeća 

U zavisnosti o godišnjem dobu u kom se odlučujete da idete u lov, potrebno je i obući se adekvatno. Naravno, to ne mora da bude ništa moderno, niti skupo, samo je bitno da ste spremni za promenjive uslove, da vam bude ugodno i da ste uočljivi. Takođe, nije na odmet poneti šešir, lovačke čizme i rukavice.

Pribor za orijentaciju i prva pomoć

Neovisno o tome da li lovište u kom se nalazite znate napamet, uvek je dobro sa sobom imati neki oblik pribora za orijentaciju. Kao što su mape, kompasi ili GPS uređaji. Na taj način se možete osetiti sigurno gde god da krenete. 

Takođe, ukoliko se nađete u nezgodnoj situaciji uvek je dobro sa sobom imati prvu pomoć. Prva pomoć treba da sadrži sve osnovne stvari, kao što su flasteri, zavoji, dezinfekcioino sredstvo, analgetike, ali i bilo šta što mislite da bi vam pomoglo kod manjih povreda.

A za pauzu hrana i osveženje

S obzirom da lov ume da potraje, bitno je poneti dovoljno hrane, a još bitnije vode. Najbolje je da odaberete hranu koja se ne kvari lako i koja je dovoljno hraniljiva, jer vam je u lovu potrebno dosta energije. Voda je uvek na prvom mestu zato što veoma je bitno ostati hidriran.

Optički uređaji i alat za obradu

Kako biste mogli lakše uočiti divljač u šumi, preko potrebno je imati dvogled. Što kvalitetniji dvogled ili neki drugi optički uređaj, to će vaš lovački ugođaj biti bolji. Takođe, ukoliko planirate da obradite ulov, potrebno je poneti odgovarajući alat, kao što je, recimo, nož.

Osvetljenje i insekti

U lovu vas često zatekne mrak, te je pametno poneti neku vrstu lampe i rezervne baterije, kako biste mogli da se snađete u bilo kom trenutku tokom lova. Takođe, veoma je bitno biti spreman na insekte koji obivaju u šumi. Zato je najbolje poneti sredstvo protiv insekata koje će vam olakšati boravak u šumi. 

Svu ovu opremu za lov, a i štošta još, možete pronaći u prodavnicama oružja i lovačke opreme u Beogradu, kao i pokoji savet da ova avantura bude uspešnija.