Kada je reč o bezbednosti u gradskom prevozu, ima li ko “jači” od tramvaja? Ko može da izađe “na crtu” vozilu čija je težina jedino merljiva u tonama? Verovatno su istog mišljenja bili Dorćolci sve do jednog sudbonosnog jutra 1955. godine, kada je u popularna “dvojka” prosto niotkuda iskočila iz šina nadomak Kališa, napravila pravi pravcati karambol i zamalo odvukla sve putnike na onaj svet.

Kobno skretanje

Sabajle, oko pola šest, tramvaj “dvojka” se otisnuo na svoj prvi “obilazak” Beograda. Početnih par stotina “progutanih” metara ništa nije ukazivalo na moguću tragediju. No, uspevši se kod Kalemegdana, kočničar Svetozar Knežević je, kao što trasa nalaže, krenuo da skreće u ulicu Cara Dušana. Tom prilikom iznenada tramvajska kola su počela da se odvajaju od šina. 

Nimalo nesmanjenom brzinom, “dvojka” je produžila svoju vožnju van koloseka, da bi se ubrzo potom izvrnula na levi bok i nastavila da kliže po Dušanovoj, neodmereno kršeći sve pred sobom. Kako se sve dešavalo u trenutku, isprva svi putnici nisu bili svesni događaja koji se nesmetano odvija pred njihovim očima. Međutim, kada se prolomio prvi krik, kao brana da je popustila i dala zeleno svetlo da ostali horski zavrište.

Nemile scene iz prve ruke

Čim je inercija obavila svoj prljav posao i tramvaj se zaustavio nasred ugla nekadašnjeg Vidinskog druma i Tadeuša Košćuška, prema izjavama očevidaca, nekoliko samo ošamućenih putnika pokušalo je da se iskobelja kroz prozor koji se polomio tokom prevrtanja, ali parčadi stakla su se postarali da iste isprati vani sa teškim i dubokim posekotinama.

Zatečeni svedoci su brže-bolje latili telefonske slušalice i brojčanika. Alarmiravši Hitnu pomoć, njena vozila su izašla na poprište incidenta. Ukazavši prvu pomoć unesrećnim ljudima, u obližnju bolnicu je prebačeno njih petnaestoro, od kojih je dvoje zadobilo teške povrede. 

Vinovnik ima ime?

Na mesto udesa odmah se nacrtala i tzv. stručna komisija, čiji zadatak je bio da izvrši uviđaj i sprovede istragu kako bi se ustanovilo čijom krivicom je došlo do ove nesreće. Opsežna i temeljna istraga saobraćajnih organa zaključila da je tramvaj “dvojka” izleteo iz šina usled prebrze vožnje. 

Naime, iako je na toj saobraćajnici dozvoljena brzina od svega 6 km/h, ovo vozilo se kretalo više nego trostruko brže - oko 20 km/h! Suvišno je reći da je iz istih stopa kočničar Svetozar Knežević, sa prebivalištem u Bulevaru Jugoslovenske narodne armije 110, priveden. U prilog, ako se može tako kazati, jedino mu je išlo što nije bilo ljudskih žrtava, ali nesavesna vožnja i velika pričinjena materijalna šteta na javnoj svojini svakako su se našle kao tačke na optužnici.