Mesto: razne lokacije

Vreme: od 01. do 07. jula 2022.

Ulaznice: besplatno

 

U periodu od  1. do 7. jula 2022,  biće održan 10. Međunarodni festival folklora – Belgrade Award čiji je domaćin KUD „Sveti Sava“ .

Najbolji svetski ansambli okupiće se u Beogradu i predstaviti domaćoj publici tradiciju i kulturu sveta kroz igru, pesmu i muziku. Učesnici festivala su folklorni ansambli iz Meksika, Rumunije, Tunisa, Turske, Poljske, Grčke, Indije, Moldavije, Bugarske, Indonezije i Srbije.

Gala takmičarski program zakazan je za sredu, 6. jul od 20.00, na Trgu republike, a koncerti će u Beogradu biti održani i u Dečijem kulturnom centru Beograda, 2. jula od 20.00 (kada je i svečano otvaranje festivala), i 4. jula (20.00) na platou ispred GO Zvezdara.

Finalni takmičarski koncert na Trgu republike započeće defileom kroz Knez Mihailovu ulicu od 19.00 (planirana je šetnja do Trga republike, gde će se održati koncertni program). Takođe, 6. jula, pre međunarodnog takmičenja, biće održano i nacionalno takmičenje folklornih ansambala iz Srbije, a pobednik će 2023. godine predstavljati Srbiju na međunarodnom delu takmičenja „Belgrade Award“.