Filmski festival Slobodna zona biće održan od 01. do 06. novembra 2017. godine u bioskopima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. 

Otvaranje festivala je zakazano za sredu, 01. novembra, u 20 časova, kada će u Sava centru biti prikazan dokumentarni mjuzikl "Dan oslobođenja", u režiji Ugisa Oltea i Mortena Travika.

Pored ovog mjuzikla, publici će tokom održavanja festivala biti predstavljeno preko 40 igranih i dokumentarnih, kratkih i dugometražnih ostvarenja iz čitavog sveta.

Poslednjeg dana festivala biće dodeljene nagrade stručnog žirija za Najbolji angažovani film u regionalnoj konkurenciji, nagradu za Najbolji film u okviru (omladinske) selekcije 14+ (srednjoškolski žiri) i nagradu Human rights žirija. Tu je i Nagrada publike na osnovu koje se za najbolja četiri filma otkupljuju prava za televizijsko emitovanje.

Ulaznice za otvaranje i film Dan Oslobođenja u Beogradu dostupne su na biletarnicama Sava Centra i Eventima po ceni od 500 dinara. Za ostale projekcije ulaznice su dostupne na blagajnama gde će se projekcije održavati po ceni od 300 dinara. U Novom Sadu ulaznice su dostupne na biletarnici Kulturnog centra Novi Sad, po ceni od 350 dinara za otvaranje i 250 dinara za ostale projekcije. U Nišu ulaznice je moguće nabaviti sat vremena pre projekcija po ceni od 300 dinara za otvaranje i 150 dinara za ostale projekcije.

Ceo program festivala možete pogledati na www.freezonebelgrade.org

Slobodna zona je filmski festival osnovan 2005. godine sa idejom da se kroz popularizaciju angažovane kinematografije, koja nije deo uobičajenog bioskopskog repertoara, otvori prostor za promociju, promišljanje i razumevanje aktuelnih društvenih pojava i problema u svetu, zemlji i regionu.

Ove godine Festival su podržali Ministarstvo kuture i informisanja Republike Srbije, Rekonstrukcija Ženski fond, Francuski institut u Beogradu, Sekretarijat za kulturu grada Beograda, Kanadska ambasada i Ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu.