Mesto: razne lokacije
Vreme: 17. Do 21.05.2022.
Ulaznice: možete kupiti online na bileternici

23.Guitar Art Festival održaće se od 17. do 21. maja 2022. godine u Beogradu pod sloganom „Etno“. Festival će se održati na više lokacija(MTS Dvorana, Narodno pozorište, Kolarčeva zadužbina, Skupština Grada Beograda) .ove godine objedinjuje španski flamenko, portugalski fado, grčki buzuki, argentinski tango, rusku balalajku i balkanski etno.

Manifestaciju otvara Jorgos Dalaras, čuveni grčki pevač, 17. Maja u MTS dvorani.

Fado princeza Sara Koreja i Tamara Jokić predstaviti će projekat „Transibérica“, do je premijera dela brazilskog kompozitora Jame Zenamona zakazana za 20.maj.2022. godine. U okviru premijernog koncerta nastupiće i Dimitri Ilarionov i Akordeonista orkestar harmonika.

U okviru tango koncertne večeri biće organizovana Milonga, gde će svirati mađarski Tango Harmony ansambl, a ekskluzivno će nastupiti plesni par iz Italije Gianpiero Galdi & Lorena Tarantino.

Koncerte klasične muzike održaće vrhunski gitaristi među kojima su Alberto Mesirca iz Italije, Pavle Filipović iz Srbije, Julija Trintschuk iz Ukrajine i mnogi drugi.

Svečano zatvaranje festivala rezervisano je za 21. maj 2022. u MTS dvorani kada će gitarista Miroslav Tadić održati po prvi put solo koncert. Na koncetru sa Tadićem nastupiće pevač Božo Vrećo, Bako Jovanović, umetnik na tamburi, Đusi Kovač– mađarski gitarista i violinistkinja Yvette Holtzwarth iz Amerike.

Guitar Art Festival je jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u Srbiji i međunarodno prepoznat festival koji nosi titulu jednog od pet najznačajnih festivala gitarske umetničke muzike u svetu.

Ulaznice za ovaj događaj možete kupiti online na bileternici.