Mesto: Jevrejski kultruni centar, klub Drugstore

Vreme: 19. do 26.05.2022.

Ulaznice: možete kupiti online ili na bileternici

Dvadesetšesto izdanje Ring Ring regionalni festival nove i improvizovane muzike biće održano u Beogradu, u Jevrejskom kulturnom centru i klubu Drugstore, od 19. do 26. maja 2022. godine.

Program ove godine obuhvata 5 koncertnih večeri, uz učešće muzičara iz 12 zemalja. I to samo 6 meseci nakon jubilarnog, 25. izdanja festivala, održanog u neuobičajenom terminu u novembru usled tadašnje situacije sa pandemijom. Prošle godine se festival vratio tamo gde je započeo život – u Jevrejsku 16, u nekadašnji Rex, današnji Jevrejski kulturni centar Oneg Shabbat, ali je, osim toga, bio održan i u klubu Drugstore. Obe lokacije će ugostiti i 26. izdanje Ring Ring-a.

U fokusu ove godine je saradnja domaćih i stranih umetnika. Trio Gordan čine berlinski muzičari Gido Mebijus i Endi Šteher i naša pevačica Svetlana Spajić. Nastupaće i Fila Mintona i Silarda Mezeija, kao i kvartet Echo Pointers.

Pred publikom će se pedstaviti i kvintet Jasne Jovićević, kompozitorke i multiinstrumentalistkinje, u kom su poznati domaći muzičari.

Među učesnicima je i Žoel Leandr, vodeća francuska i svetska kontrabasistkinja u sferi avangardne i improvizovane muzike.

Ulaznice se mogu kupiti na sajtu i prodajnim mestima tickets.rs, kao i u Jevrejskom kulturnom centru i klubu Drugstore tokom trajanja festivala. Cena ulaznice iznosi 500 dinara po večeri, a komplet ulaznica košta 2.100 dinara.