Od 1. do 15. novembra će se održati 54. Beogradske muzičke svečanosti, čiji program ove godine obuhvata muziku različitih stilova, od renesanse i barok, do savremenih stvaralštva, pod sloganom “Zavodljivo… kao muzika!”.

Na repertoaru će biti…

Ovogodišnji BEMUS će imati veoma bogat program i sadržaj, sa najvećim svetskim zvezdama koje će nastupati pretežno u Kolarčevoj zadužbini i Sali Beogradske filharmonije. Muzičke svečanosti otvara pozanti velški bas-bariton Brin Terfel, koga će pratiti orkestar “Virtuozi”, dirigent Bojana Suđica i gošća Sofija Petrović u Kolarčevoj zadužbini.

Sledećeg dana, na istoj lokaciji, možete prisustvovati Nacionalnom kamernom horu “Madrigal - Marin Konstantin”, koji dolaze iz Rumunije. Njihovi koncerti su, takođe, veoma vizuelno bogati, pored kvalitetnog renesansnog i savremenog horskog pevanja. 

Petog dana Beogradskih muzičkih svečanosti, u Sali Beogradske filharmonije, će publici biti predstavljena mlada umetnica iz Južne Koreje, Bomsori Kim, violinistkinja i pobednica raznih takmičenja. Ona će biti solistkinja na koncertu Simfonijskog orkestra RTS, gde će dirigentskom palicom upravljati Venecuelanac Manuel Lopez-Gomez, koji će, takođe, zatvoriti ovogodišnji BEMUS.

Gudački kvartet “Difrakcije” i Novosadski kamerni ansambl održaće koncerte 6. i 13. novembra, takođe. Ovaj segment programa će biti ispraćen nastupom ansamblom “Viva Mjuz” 8. novembra, sa programom barokne muzike, dok će se zatvoriti 14. novembra uz poznatog akordeoniste iz Slovačke, Marka Hatlaka sa Funtango ansamblom.

7. novembra imate priliku da poslušate proslavljenog pijanistu, Iva Pogorelića, koji će izvoditi Šopenovu muziku sa svog poslednjeg albuma. 

Biće održana i dva potpuno besplatna koncerta 9. i 10. novembra. Prvog dana će nastupati hor RTS uz dirigenta Bojana Suđića u Sabornoj crkvi, dok će sutradan Gordan Nikolić, poznati violinista, izvoditi program Bahovih svita i sonata za solo violinu u Župi Svetog Anta Padovanskog.
Kompletan program i sadržaj možete pogledati na veb stranici BEMUS-a, dok ulaznice možete nabaviti na blagajnama dvorana u kojima će koncerti biti održani, a možete ih kupiti i putem interneta na tickets.rs.