Mesto: Botanička bašta „Jevremovac“, Trg republike i pozorišta

Vreme: od 23. juna do 09. jula 2022.

Ulaznice: možete kupiti na biletarnici ili online

 

U periodu od 23. juna do 09. jula 2022. godine u Botaničkoj bašti „Jevremovac“, pod sloganom „Želim magiju!“.biće održan Beogradski letnji festival – BELEF 2022.

Ove godine biće obeleženo 30 godina postojanja festivala, a ova godina je posebna i po tome što se prvi put održava u Botaničkoj bašti, deo programa biće organizovan na Trgu republike i u pozorištima.

BELEF ove godine obuhvata šest pozorišnih premijera, tri beogradske premijere, sedam koncerata, 16 predstava u glavnom programu, sedam predstava u programu „Mladi BELEF“ i četiri predstave u programu „Dečiji BELEF„.

Organizovana su tri prateća programa: „Noć legata“ sa Muzejom grada Beograda, Stručna vođenja kroz Botaničku baštu i Beogradske šetnje – otvorena vrata naših pozorišta.

Trideseti BELEF otvoriće premijera predstave Ateljea 212 „Drama o kraju sveta“ u Botaničkoj bašti, dok će sledeća premijera predstave „Tramvaj zvani želja“ biti izvedena u Beogradskom dramskom pozorištu.

U Botaničkoj bašti beogradsku premijeru imaće predstava „Za sada je sve ok“, Kruševačkog pozorišta, kao i predstava „Kralj Ibi“ Narodnog pozorišta iz Sombora u Narodnom pozorištu u Beogradu, a premijerno će biti izvedena i predstava „Smrt i devojka“ u Bitef teatru.

Premijerno će biti izvedena i „Gospođa Ajnštajn“ u Narodnom pozorištu, dok će u Hartefakt kući premijerno biti odigrana predstava „Kratka istorija pljeskavica“. Publika će biti u prilici da u Botaničkoj bašti pogleda hit predstavu Zvezdare teatra „Priča o Milutinu“.

Na Trgu republike koncerte će održati Biljana Krstić i Bistrik bend, kao i Bojan Suđić i Simfonijski orkestar RTS-a, a u Botaničkoj bašti publici će se predstaviti Barbara Pravi, francuska umetnica i kantautorka

„Karmina burana“ biće izvedena u Narodnom pozorištu, a BELEF zatvora slavna pijanistkinja Marta Argerič u Kolarčevoj zadužbini.