Stanovnici Bačke Palanke, Beograda, Vrbasa, Kragujevca, Niša, Novog Sada, Futoga, Mladenovca, Prokuplja i Novog Bečeja će 25. novembra po sedmi put prisustvovati pozorišnoj fešti “Noć pozorišta”.

U okviru međunarodne organizacije European theatre night, ove godine će biti prikazan program pod temom Deca za decu, u cilju skretanja pažnje na retke bolesti, decu sa simptomima intelektualne invalidnosti, uzrokovane genetskim mutacijama, za čiji lek se trenutno radi istraživanje. 

Ovoj globalnoj akciji su se priključili pozorišta, domovi kulture, kulturni centri ali i specijalne obrazovne ustanove i organizacije za decu ometenu u razvoju.

Deca sa posebnim potrebama pozorišta Učiteljskog fakulteta u Beogradu će premijerno izvesti predstavu “Maštarije” u Kulturnom centru Čukarica, 24. novembra u 11 časova. Ovo je predstava za decu koja uključuje interakciju sa decom iz publike koja će se pesmom, igrom i glumom priključiti glumcima na sceni.

Prikupljena sredstva  tokom ove manifestacije će biti doprinos i velika pomoć istraživanju za pronalaženje adekvatne terapije i leka.

Program za Beograd i druge gradove možete da pogledate na www.noc-pozorista.rs.