Dečji kulturni centar Beograd organizuje Festival pozorišnih predstava za decu i mlade, poznatiji kao “Festić”. Festival je, nakon pet godina pauze, svečano otvoren danas u 12 časova u sali Dečjeg kulturnog centra Beograd, predstavom "Mali princ" Narodnog pozorišta iz Pirota.

Sedamnaesti Festival pozorišnih predstava za decu i mlade će trajati do 30. oktobra i biće izvedeno 13 predstava malih formi, nastalih u privatnim produkcijama. Školovani glumci će izvoditi predstave profesionalnih reditelja, sa dobro osmišljenom scenografijom, posebno vodeći računa o porukama koje šalju mališanima.

Pored predstava Narodnog pozorišta iz Pirota, najmlađi će moći da uzivaju u predstavama pozorišta Talija - "Pipi menja čarape, ali ćud nikada", Teatrić - "Tužno pače" i Čarapa - "Tri praseta". Mjuzikle za decu izvešće Pozorište Guliver - "Čuvari osmeha" i Happy Theatre - "Vilinska zavrzlama – priče iz Maštošume". Una Saga Serbica prikazaće "Lepoticu i zver" a SBB fondacija predstavu "Ko to tamo prlja". Ove godine će se predstaviti i beogradsko pozorište "Boško Buha".

Najinteresantniji deo "Festića" je svakako deo "Deca za decu", u kojem mladi glumci – članovi dramskih studija i sekcija – igraju predstave za svoje vršnjake.

Kompletan repertoar možete pogledati na www.dkcb.rs