Ljubitelji ekologije i čuvari životne sredine posetite Dom omladine u Beogradu i pogledajte najnovije filmove o ekologiji na 8. Međunarodnom festivalu zelene kulture "Green Fest". Ova značajna ekološka manifestacija biće održana od 14. do 17. novembra.

Od 1530 filmova, koliko je bilo prijavljeno na konkursu za takmičarske filmove, na festivalu će biti prikazano osam najznačajnijih dugometražnih filmova koji su obeležili ovu i prethodnu godinu. Pored ovih, na platnu će se pojaviti i 65 najboljih filmova kratkog i srednjeg metra.

Na kraju festivala, filmovi će biti nagrađeni u ukupno 6 kategorija: Najbolji srpski film, Najbolji film o prirodi, Najbolji animirani film, Najbolji kratki film, Najbolji film do 1 minuta i Najbolji omladinski film (do 30 godina).

Na programu "Green Festa" je i veliki broj zanimljivih radionica, namenjenih učenicima osnovnih i srednjih škola, kao što su "Uticaj ambalaže vode i gaziranih pića na organizam", "Lekovi, čovek i životna sredina", "Koliki je moj ekološki otisak", "Reciklaža - staro za novo" i mnoge druge, i panel diskusija "Kako postati (zeleni) milioner?". 

Posetioci festivala će moći da uživaju i u velikom broju izlagačkih postavki, mladih i afirmisanih autora iz zemlje i inostranstva.

Ulaznice za dugometražne filmove se mogu kupiti po ceni od 150 dinara za pojedinačne i 120 dinara za grupne posete, dok je ulaz na sve ostale sadržaje besplatan.

Program osmog izdanja “Green Festa” možete pogledati na www.greenfest.rs