Ostalo je još samo nekoliko dana do otvaranja 62. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, koje je zakazano za 22. oktobar 2017. godine.

Posetioci će moći, uz sajamske popuste, da obnove svoje biblioteke knjigama domaćih i svetskih pisaca, sve do 29. oktobra, kada će Sajam zvanično biti zatvoren.

Ovogodišnji sajam knjiga, pod sloganom “Ključ je u knjigama”, ugostiće domaće i strane izdavače i pisce, koji će predstaviti svoja najznačajnija dela i koji će pomoći u promovisanju književnog stvaralaštva i obrazovanja. 

Svake godine, Beogradski sajam knjiga ima i svoje počasne goste - predstavnike zemalja čija se književnost i izdavačka produkcija posebno prezentuje. Ove godine će to biti gosti iz Nemačke, Švajcarske, Lihtenštajna i Austrije.

Pored izlagačkog, na Sajmu se organizuje i bogat prateći program: konferencije, okrugli stolovi, susreti sa piscima, tribine i radionice. 

Za školski dan predviđen je četvrtak 26. oktobar, kada će biti organizovane posete učenika, studenata, profesora i školskih bibliotekara.

Cena pojedinačne ulaznice biće 250 dinara, a cena grupne 150 dinara.