Mesto: zgrada Tehničih fakulteta

Vreme: 28.12.2019. 22:30h

Cena ulaznice: 1500 dinara

Čuveni KST-ov prednovogodišnji maskenbal se održava i ove godine, i to po 46. put!

28. decembra zgrada Tehničkih fakulteta oblači sjajno odelo i postaje mesto skupljanja najšarenijih odora i bića.

Na ovaj tradicionalni događaj su išle i mame i tate i tetke i ujaci u svoja vremena studiranja u Beogradu, i to sve još od 1973. godine, kolika je i tradicija održavanja ovog događaja.

KST-ov maskenbal već decenijama unazad važi za feštu koja se ne propušta, i na kojoj svako ima priliku da pokaže svoje pravo lice, ili pak svoj alter ego.

Ove godine, poslednji vikend 2019-e, sa početkom od 22:30h, Beograđani će imati priliku da svoja oblačenja puste mašti na volju, uz ovogodišnju temu „Portal“. Prve tri najbolje maske, pored besplatnih ulaznica za sledeći maskenbal, ove godine dobijaju i po putovanje za dvoje!

Ono što je veoma zanimljivo jeste da se celokupna zgrada Tehničkih fakulteta svake godine ukrašava u skladu sa temom. Za samu realizaciju scenografije potrebne su nedelje rada i ogroman broj maštovitih entuzijasta koji svojim realizovanim idejama ulepšavaju ceo događaj.

Reli, kviz i vožnja tramvajem pod maskama

Pored samog maskenbala, KST svake godine organizuje i RELI, KVIZ i TRAMVAJSKE ŽURKE koje su u tematici maskenbala.

Sam Reli je nastao davne 1975, a Kviz takođe postoji veoma dugo, a odlikuje ga veliki broj učesnika koji maskirani moraju odgovarati na razna pitanja ili ispunjavati zadatke.

Maskenbalski tramvajski žur je predstavljao svojevrstan vid zabave u kome su svi učesnici uživali u provodu vozeći se u krug tramvajskom linijom 2!

Zanimljivosti sa maskenbala kroz godine:

  • Na 40. po redu maskenbalu tema je bila „Las Vegas“, pa u korak sa njom, maskenbal je imao i matičara, gde su zaljubljeni mogli da „ozvaniče“ svoju ljubav, a sa maskenbala odu kući „srećno venčani“. Naravno, matičar nije bio zvaničan ali to nije sprečavalo muškarce (ili pak cure) da zaprose svoje voljene, makar i neformalno.
  • Za vreme maskenbala na temu „Prohibicija“ šankovi su, u skladu sa temom, bili „zabranjeni“ i skriveni, pa ko je želeo da se osveži, morao je da se naročito potrudi oko njihovog pronalaženja.
  • Na maskenbalu sa temom „Divlji zapad“ određene osobe su bile na poternicama. Pronalazače i one koji ih „privedu“ čekala je vredna nagrada.

Nestrpljivo čekamo da vidimo gde će nas ovogodišnja tema „Portal“ odvesti kroz svet i istoriju, a svakako sve informacije vezano za karte i ostalo mogu se naći na sajtu i Facebook stranici Kluba studenata tehnike.

KST vas poziva da budete deo Novogodišnje groznice u gradu, i na nekom od KST-ovih prednovogodišnjig događaja uživate i dobro se zabavite rame uz rame sa Supermenom, Džokerom, piratima, vešticama, životinjama koje govore i ostalim oživelim bićima, a ujedno uživate u muzičkom programu sjajnih izvođača kao što su čuvena grupa Vampiri, Elemental, i mnogi drugi.