Koncert: Irie FM

Foto: Dom omladine / promo

Mesto: Dom omladine (Amerikana), Makedonska 22
Vreme: 15.12.2018. u 21h
Cena ulaznice: 1000 dinara u redovnoj prodaji, 1100 na dan koncerta

Irie FM, mladi muzički sastav od osam članova večeras održava svoj prvi veliki koncert u Beogradu, kao promociju za svoj novi album “Putevi”. Ova grupa mladih kreativaca donosi nam muziku uz direktan odnos sa publikom - sa jednostavnim i svedenim stihovima koji govore više u manje reči. Do sada Irie FM isticali su se svojim prepoznatiljivim rege zvukom, a uz novi album spremni su da nam pokažu i do sada neviđene pravce u kojima može da ide domaći pop zvuk.

 

Koncert: Božo Vrećo

Foto: Sava Centar / promo

Mesto: Sava Centar (velika dvorana), Milentija Popovića 9
Vreme: 15.12.2018. u 20h
Cena ulaznice: 1500, 1800, 2100 i 2400 dinara

Nova i nesvakidašnja muzička senzacija u regionu ali i širom sveta - Božo Vrećo, umetnička duša i jedinstvena pojava odgovorna za oživljavanje žanra “sevdalinki”, večeras nastupa u velikoj dvorani Sava centra. Pored starih i proverenih pesama, Božo će uz pomoć niza gostiju izvesti i nove pesme sa svog poslednjeg albuma “Melek”. Ovaj koncert takođe će biti i vizelni spektakl koji ne treba propustiti. Spisak gostiju uključuje brojna velika imena sa regionalne i svetske muzičke scene, kao što su: Marko Louis, Vasil Hadžimanov, Casko Atanovski, Joost Spijkers, Miroslav Tadić, Mario Batković, Eslam El-Sha'ary, Ingmar Piano Duo, Luboyna i Bane Vasić.

 

Koncert: Belgrade dixieland orchestra

Foto: Belgrade Dixieland Orchestra / promo

Mesto: Sava centar (klub Sava), Milentija Popovića 9
Vreme: 15.12.2018. u 20h
Cena ulaznice: 800 dinara

 

Belgrade dixieland orchestra”, jedini orkestar ove vrste na našim prostorima i jedna sjajna ekipa koja svira srcem, čeka Vas večeras u klubu “Sava” u Sava centru, da zajedno proslavimo ljubav ka dobrom džezu. Od svog osnivanja 2001. godine, Belgrade dixiland orchestra postao je svojevrsna institucija muzičke kulture u našoj zemlji a i šire. Kao zastupnici jedinstvenog zvuka i glavni razlog popularnosti svog žanra na našim prostorima, ovaj diksilend orkestar predstavlja retko muzičko zadovoljstvo i pravo je umetničko blago naše prestonice.

 

Koncert: Goran Bregović “Tri pisma iz Sarajeva”

Foto: Eventim / promo

Mesto: Štark arena, Bulevar Arsenija Čarnojevića 58
Vreme: 15.12.2018. u 20h
Cena ulaznice: 1600 - 3200 dinara

Posle dve decenije, naš najpoznatiji muzičar, jedini dobitnik Gremija sa naših prostora, Goran Bregović održava spektakularni koncert u Štark areni večeras. Bregović nam na ovom nastupu donosi nove hitove sa svog poslednjeg albuma “Tri pisma iz Sarajeva”, ali naravno i klasične pesme koje već dobro znamo i možemo pevati od reči do reči u glas sa njim. Na velikoj sceni Bregoviću će se pridružiti i Simfonijski orkestar RTS-a, i mnogi prijatelji i saradnici iz njegove duge i bogate karijere. U svom čuvenom stilu gde tonove tradicionalne muzike spaja sa modernim trendovima, Bregović je osmislio spektakl kakav do sada nije viđen u Beogradu, u trajanju od preko dva i po sata.

 

Stand-up komedija: Darko Mitrović “Ničija budala”

Foto: Kombank dvorana / promo

Mesto: Kombank dvorana (sala 1), Dečanska 14
Vreme: 15.12.2018. u 21h
Cena ulaznice: 1000 - 2200 dinara

Zakoračili smo u zimu, dani su sve češće sivi, a ponekad nam se čini da je i ceo svet takav. Lek za takvo raspoloženje je smeh do suza, a Darko Mitrović je tu da nam pomogne - a možda i odmogne - u tome. Naš popularni komičar i radio voditelj vraća nam se sa novim materijalom u nastupu “NIČIJA BUDALA”. Sa potpuno novim tekstom, ali starim i dobro poznatim stilom bez dlake na jeziku i uz puno nemilosrdnog mračnog humora, Mitrović će nas naučiti kako da se šalimo i sa najcrnjim vremenima, jer tako je ponekad lakše.

Manifestacija: Novogodišnji ukus fest


Foto: Kombank dvorana / promo

Mesto: Kombank dvorana, Dečanska 14
Vreme: 15.12.2018. 09-19h
Cena ulaznice: slobodan ulaz

Danas se u Kombank dvorani održava Novogodišnji Ukus Fest “Special Edition”, sa otvaranjem u 9 časova ujutro. Med sa zlatom, sirevi sa lekovitim biljem i ko zna šta još sve ne. Ako Vas u to vreme zagolica glad, ili ste pak ljubitelji najkvalitetnijih sireva, vina, suhomesnatih proizvoda i raznih drugih poslastica, slobodno navratite do Kombank dvorane i probajte šta su izlagači pripremili za Vas - ulaz je besplatan.