Ove subote ljubitelji alternativnog roka su na slatkim mukama. Kuda pre - na koncert Velikog Prezira ili možda Bjesova? Ako ste pre za klasičnu muziku, onda verovatno znate da Vam Kolarac "čuva leđa", večeras u vidu velikog koncerta Hora i Simfonijskog orkestra RTS. U nedelju nas čeka nešto malo drugačije - u organizaciji grada Beograda počinje novogodišnje veselje na ulicama uz sjajne muzičke nastupe i provereno dobru atmosferu.


Koncert: Veliki Prezir

Foto: Facebook / promo

Mesto: Božidarac, Radoslava Grujića 3
Vreme: 29.12.2018. u 20h
Cena ulaznice: 600 dinara, 800 dinara na dan koncerta.

Stari i ne tako stari hitovi iz žanra alternativnog roka poput “Samo tebe znam”, “Neobična sumnja”, “Dobro je”, Suncokreti” i mnogi drugi čekaju Vas večeras u Božidarcu, u izvođenju grupe Veliki Prezir. Posle četiri godine ova ekipa vraća se u Božidarac i uz gostovanje Nežnog Dalibora planiraju da svojim fanovima prirede koncert koji će se pamtiti.

Koncert: Hor i Simfonijski orkestar RTS

Foto: RTS / promo

Mesto: Kolarčeva zadužbina (velika dvorana), Studentski trg 5
Vreme: 29.12.2018. u 20h 

Ljubitelji klasične muzike večeras će uživati u velikoj hali Kolarčeve zadužbine, gde Hor i Simfonijski orkestar RTS, vođeni sigurnom rukom maestra Bojana Suđića, izvode jedno od najznačajnijih muzičkih dela iz perioda klasicizma. U pitanju je oratorijum “Stvaranje sveta” Jozefa Hajdna. Ovo prelepo delo odlikuje radovanje prirodi i životu u himničnom zanosu, a te motive dočaraće Vam postavka ansambala Muzičke produkcije RTS uz pomoć solista: Aleksandre Jovanović (sopran), Janoša Serektovana (tenor) i Jake Mihelača (bariton).

Koncert: Bjesovi

Foto: Facebook / promo

Mesto: SubBEERni centar, Cetinjska 15
Vreme: 29.12.2018. u 21h
Cena ulaznice: 1000 na dan koncerta

Bjesovi, legendarna grupa alternativnog roka koja se od skromnih početaka 1987. godine u Gornjem Milanovcu popela među legende ovog žanra, večeras očekuje sve svoje fanove u SubBERRnom centru. Njihov still privlači publiku svih godišta i iz svih slojeva života, pokazujući da svi mi imamo nešto zajedničko, bez obzira na sve naše razlike. Zbog toga, koncerti ove grupe su obično živopisni i zanimljivi događaji samo zbog sastava publike - a o sjajnim hitovima i atmosferi da i ne govorimo.

Manifestacija: Gradski doček Nove godine ispred Skupštine

Foto: Milena Arsenić

Mesto: Nekoliko lokacija
Vreme: 30.12.2018. - 01.01.2019.
Cena ulaznice: slobodan ulaz

U nedelju 30.12.2018. počinje svečana novogodišnja proslava u organizaciji grada Beograda koja će trajati naredna tri dana sa različitim zanimljivim sadržajima širom naše prestonice. Ukoliko ste u dilemi kuda ovih dana na dobar provod, a ne želite da potrošite previše jer su praznici iza ćoška, obavezno navratite i uživajte u sjajnoj muzici i još boljoj atmosferi. U nedelju proslava počinje na Trgu Nikole Pašića, gde posetioci mogu uživati u sledećim nastupima:

21.00h - Pobednici digital aktivacije „Sviramo kaver“
21.20h -S.A.R.S.
22.50h -Stereo MC’s
00.20h - Rudimental