Na veliku radost zaposlenih, ove godine se istovremeno proslavljaju dva velika praznika – pravoslavni Vaskrs i Prvi maj. Ova neobična pojava dešava se tek nekoliko puta u svakom veku, a prethodni put su praznici zajedno obeležavani 2005. godine, kada se Vaskrs obeležavao tačno 1. maja.

Zbog toga će ovo godine biti spojeni Prvomajski i Vaskršnji praznici, te će neradi dani biti počev od 30. aprila zaključno sa 4. majem.

Osnova za ovaj „mini odmor“ je Zakonu o državnim i drugim praznicima, u kome se navodi da se uRepublici Srbiji praznuju Vaskršnji praznici počev od Velikog petka zaključno sa drugim danom Vaskrsa. To znači da će Vaskršnji praznici biti praznovani od petka 30. aprila (petak) do ponedeljka 3. maja.

Takođe, pošto se u Republici Srbiji Praznik rada obeležava kao neradni državni praznik i to 1. i 2. maja. Ove godine Prvi maj pada u subotu i nedelju, te se u skladu sa važećim zakonom obeležava i prvi naredni radni dan posle Vaskršnjih praznika, a to je u ovom slučaju utorak 4. maja 2021. godine.