Mesto: Kombank dvorana

Vreme: 06. decembar 2019. u 20h

Cena ulaznice: 1200, 1700 i 2200 dinara.

„Una Saga Serbica“ je plesna trupa koja plesom spaja tradiciju i moderno, negujući folklornu kulturu i savremene plesne stilove.

Inspirisani lepotama Balkana, njegovom istorijom, nasleđem, kulturom, brojni umetnici će kroz scenski spektakl sačinjen od igre, muzike, autentičnih kostima i odgovarajuće scenografije stvoriti vremenski vakuum iz koga se rađa nova tradicija.

Njihova želja ali i misija je ta da buduće generacije nastave da neguju folklornu kulturu, a na ovaj način će to publici i da približe.

Una Saga Serbica važi za trupu koja poštuje ograničeni karakter izvornog folklora i nadograđuje ga novom formacijom. Formaciju čine mladi profesionalni igrači koji odražavaju i neguju ritmičku umetnost. Oživeli su priču na sceni koristeći tehnologiju 3D mapiranja kojom, na vrlo jedinstven način, povezuju igru i vizuelni doživljaj. Dobro poznati etno ritmovi dobijaju osvežavajući niz novih nota koji će iznenaditi vrsne poznavaoce muzike sa ovih prostora i oduševiti one koji je prvi put slušaju. Ujedinjeni stilovi, vizuelni efekti, jedinstveni koraci moderne koreografije stapaju se u fuziju savremene lepote Balkana stvarajući novi vid umetničke komunikacije. 

Karte su u prodaji na blagajni Kombank dvorane i svim prodajnim mestima Ticket Vision-a.