Mesto: Teatar Vuk (Bivši UK „Vuk Karadžić)

Vreme: 13. decembar  2019. u 20h

Cena ulaznice: 500 dinara

Ukoliko ste ljubitelji pozorišta i kvalitetnog programa, prava je prilika da pogledate predstavu “Pu spas za sve nas”. Ova predstava je na festivalu “Zlatni vitez” u Moskvi, bila jedina inostrana predstava, a glumica Jelena Puzić, koja u ovoj monodrami igra lik Diane Budisavljević, nagrađena je specijalnom nagradom žirija(jednog od tri koje se dodeljuju za male forme).

Kako je ovo jedan od najvažnijih pozorišnih festivala na nivou Evrope, ova predstava beleži veliki uspeh kada se uzme u obzir da je reč o jednoj maloj i samostalnoj produkciji iz Beograda. Tekst predstave, čiji je autor Nina Džuver, zasnovan je na Dnevniku Diane Budisavljević i verodostojno govori o njenom velikom delu, ali i o stradanju u Jasenovcu i drugim logorima NDH.

Ako kojim slučajem niste upoznati sa životom i delom Diane Budisavljević, ovo je prava prilika i pravi način da se taj propust ispravi, jer je predstava "Pu spas za sve nas" neverovatno iskustvo, ujedno potresno i nadahnjujuće. Predstava je koprodukcija centra „ISPAD“ i UK „Vuk Karadžić“.

„Pu spas za sve nas“ se izvodi 13. decembra u 20 h, na sceni KULT, u „Teatru Vuk“. Cena karte je 500 dinara, a na biletarnici “Teatra Vuk” (Ustanove Kulture “Vuk Karadžić”) vas čekaju i informacije o tome, ko sve može ostvariti popust na kartu.