Vreme: 05. decembar – 08. decembar 2019. 10–19h

Mesto: Beogradski sajam, hale: 3, 3A i 5

Cena ulaznice: 500 dinara, za decu do 5 godina ulaz je besplatan

Festival nauke zajedno sa svim svojim sponzorima i prijateljima, doprinose popularnosti nauke među mladima, ovaj put razotkrivajući svet koji nas okružuje uz pomoć naučnih dostignuća.

Više od 600 naučnika kako iz zemlje, tako i sveta okupiće se sa istim zadatkom i ciljem da uz pomoć nauke izvedu istinu na videlo. Razotrkiće nam mitove, zablude i sujeverja, a to je i sama tema i naziv ovogodišnjeg, trinaestog po redu festivala – „Razotkrivanje“.

Tokom četiri festivalska dana u halama 3, 3A i 5 Beogradskog sajma biće razotkriveni brojni mitovi, od kojih su poneki poprimili zabrinjavajuće razmere, kao i niz sitnih zabluda i uverenja koja su već duže vremena deo naše svakodnevice.

Festivalske ulaznice, po ceni od 500 dinara, mogu se kupiti na Tickets.rs prodajnim mestima u celoj Srbiji. Ulaznica važi za jedan festivalski dan u halama 3, 3A, kao i za halu 5, u kojoj je smeštena eksplozivna Naučno-fantastična bina. Deca do 5 godina starosti, uz pratnju roditelja ili staratelja, ne plaćaju ulaz. Jedna ulaznica važi za jedan festivalski dan.

Učesnicima, a naročito školarcima će se pružiti prilika da uživo i lično učestvuju u raznim eksperimentima o kojima i uče u školi. Na taj način najmlađi posetioci će zajedno sa preko 600 naučnih demonstratora iz zemlje i sveta i na preko 60 interaktivnih postavki učestvovati u istraživanju celog jednog univerzuma satkanog od nauke i najnovijih naučnih dostignuća.

 Nedelja je, kako najavljuju organizatori, i ove godine Porodični dan festivala.

Ceo program je dostupan na zvaničnom sajtu festivala: www.festivalnauke.org