Ove srede, veče u Beogradu ispunjeno nam je instrumentalnom klasičnom muzikom, kao i toplim tonovima našeg velikog tenora, Slavka Nikolića.

Koncert: 70 godina Muzikološkog instituta SANU – završni koncert

Foto: Kolarčeva zadužbina / Promo

Mesto: Kolarčeva zadužbina (velika dvorana), Studentski trg 5
Vreme: 05.12.2018. u 18h
Cena ulaznice: 300 dinara

Muzikološki institut SANU večeras u 18h završava proslavu sedamdesetogodišnjice svog postojanja u velikom stilu – koncertom u velikoj sali Kolarčeve zadužbine. Kao što mu naziv kaže, ovaj nastup biće posvećen proslavi srpske klasične muzike gde će poznata dela naših velikih kompozitora izvoditi najveća imena naše klasičke muzičke scene – violinisti Srđan Grujić, Ljubomir Milanović, orkestar „Gudači Sv. Đorđa“, gitarista Zoran Anić, uz direktivu jednog od najeminentijih dirigenata svoje generacije, Vladimira Kulenovića.

 

Koncert: Slavko Nikolić - Kad ja viđeh oči tvoje

 Foto: Narodni muzej / Promo

Mesto: Atrijum Narodnog muzeja, Trg Republike 1a
Vreme: 05.12.2018. u 20h
Cena ulaznice: 800 dinara

Večeras u 20h u Atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu imaćemo zadovoljstvo da uživamo u toplom tenoru jednog od naših najpoznatijih operskih pevača, Slavka Nikolića. Kao zaštitni znak njegovog glasa i nastupa kritičari uvek ističu zvučnost visina, izvanrednu dikciju i tehniku kao i muževnu izražajnost. Tokom večerašnjeg koncerta “Kad ja viđeh oči tvoje”, Nikolić će se posvetiti najlepšim srpskim solo pesmama u proslavi srpske muzičke kulture i zaveštanja, a u znak nade da će domaći kompozitori nastaviti da stvaraju muzičke lepote ravne onima iz prošlosti.

 

Koncert: Trio Classica Aeterna

Foto: Trio Classica Aeterna / Promo 

Mesto: Kolarčeva zadužbina (muzička galerija), Studentski trg 5
Vreme: 05.12.2018. u 20h
Cena ulaznice: slobodan ulaz

Muzički sastav “Trio Classica Aeterna” večeras održava koncert klasične muzike u Kolarčevoj zadužbini sa slobodnim ulazom. Ne propustite ovaj nastup talentovanih mladih muzičara: Mina Mendelson na violini, Dejan Mitrović i Relja Mitrović na violončelu, Marija Đukić i Katja Kalamir na klaviru.