Ljubitelji ekoloških dvotočkaša moći će ove nedelje, 20. maja 2018. godine, da izvezu svoje ljubimce i uživaju u druženju i obilasku grada. 

Prvi bicikl je u Beogradu stigao davne 1884. godine, dok je Beogradska Biciklijada 2018 nastavak tradicije koju je pre više od 35 godina započela "Ilustrovana politika" u saradnji sa beogradskim bicilistima.

Ove godine Biciklijada se održava u organizaciji Asocijacije "Sport za sve" Beograda, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda i uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja. Cilj organizatora je promocija bicikla kao ekonomičnog, turističkog i ekološkog prevoznog sredstva, te ukazivanje na važnost bavljenja rekreativnim sportom u ostvarivanju aktivnog i zdravog života. 

Okupljanje učesnika i start je na Trgu republike u 11 časova, odakle će se uputiti trasom: Makedonska ulica, Dečanska ulica, Terazijski tunel, Brankova ulica, Brankov most, Bulevar Mihajla Pupina, Kružni tok, Omladinskih brigada, Jurija Gagarina, Most na Adi, Radnička ulica, do Ade Ciganilja gde će cilj biti postavljen kod centralnih sportskih terena.

Na cilju će učesnici dobiti biciklističku dozvolu sa rednim brojem za učešće u nagradnoj igri, koja će najsrećnijima doneti zanimljive nagrade. 

Informacije o izmenama saobraćaja i režima linija gradskog prevoza, možete naći na stranici Servisne informacije