Beograđani upoznajte tajne španskih gradova koji nose pečat Svetske kulturne baštine. Posetite galeriju Instituta Servantes u Beogradu, gde će biti održana izložba fotografija "Španski gradovi na listi svetske kulturne baštine. 15 bisera Španije".

Na izložbi će biti predstavljeno 15 gradova: Alkala de Enares, Avila, Baesa, Kaseres, Kordoba, Kuenka, Ibica / Eivisa, Merida, Salamanka, San Kristobal de la Laguna, Santjago de Kompostela, Segovija, Taragona, Toledo i Ubeda.

Filmska projekcija "Gradovi koje volimo" će biti prikazana u 17.30 časova a njom će se predstaviti Grupa španskih gradova na listi svetske kulturne baštine, koja je organizator ove manifestacije.

Specijalan gost će biti gradonačelnica i predsednica Grupe španskih gradova na listi svetske kulturne baštine Kordobe Isabel Ambrosio Palos, koja će svečano otvoriti ovu izložbu 4. decembra u 19 časova. 

Pored gradonačelnice, posetiocima će se obratiti i Migel Fuertes Suares, ambasador Španije u Beogradu i Enrike Kamaćo Garsija, direktor Instituta Servantes.

Posetioci galerije Instituta Servantes će ovu izložbu moći da pogledaju do 6. februara 2018. godine, a ulaz je besplatan.