Mesto: Gradska galerija/Kulturni centar GRAD

Vreme:03. jun 2022. u 19-21h

Ulaznice: besplatno

U petak 03. juna 2022. godine od 19-21h u Gradskoj galeriji KC Grad biće organizovano stručno vođenje kroz izložbu RAZGOVOR BILJNOG KORENJA“ umetnika Filipa Stefanovića.

Izložba je otvorena svakodnevno do 5.juna od 16 do 21h u Gradskoj galeriji KC Grad.

Na svojoj prvoj samostalnoj izložbi pod nazivom “Razgovor biljnog korenja” likovni umetnik Filip Stefanović će se predstaviti grupom odabranih živih instalacija i kreacija u formi akvarijuma, terarijuma i wabi kusa, nastalih u periodu od poslednje dve godine. Ova izložba ima za cilj da publici predstavi i da je upozna sa drugačijim oblikom umetnosti.

Autor kroz radove govori o svom unutarnjem svetu, pogledu na život, osećanjima prema prirodi kao ultimativnom i višem fenomenu, pritom propitivajući svoju ličnu prirodu kroz sam motiv, gde se kroz estetiku radova te dve prirode prepliću rezultirajući uzročnom posledičnom vezom. Onog trenutka kada se kreiranje završi počinje jedan značajan i podjednako bitan proces , a to je održavanje živog umetničkog dela. Suživot autora i dela predstavlja neraskidivu povezanost. Život dela bez autora nije moguć, kao što ni život autora nije moguć bez dela. 

Filip Stefanović je vizuelni umetnik iz Beograda, rođen 1994. Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu upisuje 2013. godine, odsek grafika. Godine 2017. zavšava osnovne akademske studije a 2018. godine završava master akademske studije. Doktorske akademske studije upisuje 2018. godine, u Beogradu na matičnom fakultetu, na grafičkom odseku. Pored tradicionalne grafike poslednjih pet godina se aktivno bavi kreiranjem prirodnih postavki, terarijumskim eko sistemima I aquascapingom, koji su između ostalog postali glavni medijum ličnog izražavanja. Od 2014. godine je redovno izlagački aktivan u Srbiji i inostranstvu. Izlagao na mnogim grupnim izložbama.