Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
RESTORAN KOVAČ

RESTORAN KOVAČ

Etno restorani Beograd

Radno vreme

Ponedeljak ne radimo
Utorak 12:00 - 01:00
Sreda 12:00 - 01:00
Četvrtak 12:00 - 01:00
Petak 12:00 - 01:00
Subota 12:00 - 01:00
Nedelja 12:00 - 23:00

GSP

  • Autobus: 47, 48

Dodatne Lokacije

Korisne informacije


U utorak, 30. aprila održano je drugo vinsko veče “Naša lepa Srbija” u restoranu Kovač.

Nakon Šumadije, restoran je svoje goste odveo u Bačku i Palićko vinogorje. Gost i vodič večeri bila je Vinarija Zvonko Bogdan sa Lajošem Čakanjem i njegovim sinom Andorom na čelu. Njihovu priču je od nastanka pratio čovek koji najlepše spaja ljude, vino, konje i pesmu- Zvonko Bogdan. Bilo je jasno da će se pojaviti i na vinskoj večeri sa širokim osmehom i dobrom pesmom. Svi koji ga vole, znaju da Zvonko ne ide nigde bez tamburaša, koji su pravili sjajnu atmosferu dok se točilo vino i iznosila hrana.

Porodica Čakanj je sa enolozima predstavila Pinot Grigio, Pinot Blanc, Chardonnay, Rose Sec i Cuvee no.1.

Restoran Kovač je i ovu priču ispratio kao pravi domaćin, pažljivo birajući gastronomske specijalitete ovog dela Vojvodine. Autentična jela starih trpeza pripremljena su na savremen način i pažljivo uparena sa vinima. Pinot Grigio je pratila lagana salata sa piletinom i krutonima kao uvertira za ono što kasnije sledi. Pinot Blanc je bio u pratnji grilovanog fileta smuđa sa bešamel sosom i kotletom dimljenog šarana sa pireom od šargarepe. Posle ribljih specijaliteta, došao je red i na sač teleća rebrarca i polutku krompira iz rerne. Cuvee No. 1 je dostojanstveno ispratio svog para u hrani.

Veče je otišlo u “folder nezaborava”, a restoran Kovač nastavlja putovanje. U okviru manifestacije „Dani makedonske tradicije“, „Naša lepa Srbija“ će, na kratko, preći granice i spustiti se do Kavadaraca. Gost i vodič će biti vinarija „Stobi“. Biće to čaroban spoj vina, hrane i muzike iz Srbije i Makedonije.

----------------------------

NAŠA LEPA SRBIJA

Očuvanje srpske tradicije kroz hranu, piće i muziku je važan, a, ujedno, i prijatan zadatak kojeg se restoran Kovač sa radošću prihvatio. Hrana i piće za čoveka su, kroz istoriju, bili mnogo više od pukog održanja života. Imajući to u vidu, naš restoran je odlučio da prezentovanjem tradicionalne, narodne kuhinje i kvalitetnih, srpskih vina, predstavi naše pojedine regione, njihovu lokalnu boju i karakter.

Večeri u restoranu Kovač okupiće ljude koji cene našu tradiciju i uživaju u bogatstvu i raznolikosti srpskog identiteta. Računamo na lepu energiju koju će proizvesti mirisi i ukusi sa naših starih trpeza uz čašu odabranog vina, koje slovi kao piće za ljude od stila.

Rituali vezani za hranu i piće oduvek su bili privlačni i imali moć da stvaraju specifične veze među ljudima. Zato će naše gastronomsko putovanje kroz regione Srbije svima pružiti nezaboravan užitak. Naravno, muzika je neizostavan pratilac svih radosnih okupljanja. Restoran Kovač će Vas, kroz određeni region provesti uz autentični melos što će na najlepši način upotpuniti ovaj vrhunski doživljaj.

Ono što će ovo veče razlikovati od sličnih poseta restoranu biće prisustvo vlasnika vinarije, enologa. Gosti će, u opuštenoj i svojevrsno prisnoj atmosferi moći da se upoznaju sa ekskluzivitetom ovog umeća i veštinama vinskog stručnjaka. Uz druženje i intimu koja se stvara među ljudima, koji slično misle i imaju slična interesovanja, pričaće se o gajenju i kultivisanju vinove loze, proizvodnji i čuvanju vina.

Na Vama je samo da sa sobom ponesete dobru volju i izvrsno raspoloženje.

 JEDNOM “ KOVAČ “ , UVEK “ KOVAČ “
JEDNOM KAFANA , UVEK KAFANA
RESTORAN “ KOVAČ” – SAVREMENI ETNO RESTORAN

90 godina postojanja kafane, koja sve vreme sa sobom nosi pečat ponosa tradicionalnog i kvalitetnog ugostiteljskog poslovanja. Predivna starinska kuća na ćošku,velike prostrane sale pune zanimljivog dekora,bašta pod lipama koje svojim krošnjama prave rajski hlad u vrele letnje dane, a totalnu romantiku u noćne sate.

Tradicionalno pravljanje domaćeg hleba, teletine i jagnjetine ispod sača su sigurno ono čime će Vas ova kuća privući kao kombinacija savremenog i tradicionalnog, a onda Vas čeka još mnogo pravih tradicionalnih specijaliteta ukomponovanih u nove tokove ugostiteljstva. Topli tonovi vrsnih muzičara vraćaju sećanja na ambijente kada su kafane zaista bile mesta potpunog hedonizma, opuštanja i životne radosti.

VI DOĐITE SVE OSTALO JE NAŠA BRIGA, kažu ukućani restorana Kovač.

RADNO VREME:
- Ponedeljak od  15h-23h
- Utorak -Subota 10h-01h
   Kamin sala od 10-01h
   Velika sala od  12-01h
- Nedelja od 10h- 23h
   Kamin sala od 10-23h
   Velika sala od  12-23 h

Foto

RESTORAN KOVAČ Etno restorani Beograd
RESTORAN KOVAČ Etno restorani Beograd
RESTORAN KOVAČ Etno restorani Beograd
RESTORAN KOVAČ Etno restorani Beograd
RESTORAN KOVAČ Etno restorani Beograd
RESTORAN KOVAČ Etno restorani Beograd
RESTORAN KOVAČ Etno restorani Beograd
RESTORAN KOVAČ Etno restorani Beograd
RESTORAN KOVAČ Etno restorani Beograd

Video

Vrste plaćanja

Kartice