Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
RESTORAN KOVAČ

RESTORAN KOVAČ

Etno restorani Beograd

Radno vreme

Ponedeljak ne radimo
Utorak 12:00 - 01:00
Sreda 12:00 - 01:00
Četvrtak 12:00 - 01:00
Petak 12:00 - 01:00
Subota 12:00 - 01:00
Nedelja 12:00 - 23:00

GSP

  • Autobus: 47, 48

Dodatne Lokacije

Korisne informacije


Vinsko veče vinarije „Imperator“

Restoran KOVAČ je i prošlog utorka 12.novembra bio u znaku NAŠE LEPE SRBIJE. Iza nas je još jedno nezaboravno iskustvo u društvu vinarije IMPERATOR. 

Kovačevi gosti su ovog puta uživali u prvim i jedinim organski sertifikovanim srpskim vinima, pažljivo uparenim sa gastro remek delima našeg šefa kuhinje. Sommelier i tehnolog Đurđa Katić poželela je dobrodošlicu dragim gostima i govorila o vinima u kojima su te večeri uživali. Upoznala ih  je sa ekskluzivitetom  umeća vinarije Imperator i principom biodinamike u skladu sa kojim se vodi njihov vinograd. 

Veče je otvorio prvi gang i belo vino VALERIUS, Rajnski Rizling. Ovim čarobnim notama KOVAČ je pridružio proju sa duvan čvarcima, karpaćo od bifteka uz svežu salatu od bele rotkve, paštrnaka i šargarepe sa belim aćeto dresnigom.  

Drugi gang je zablistao uz GRATIANUS Traminac zlatne žute boje, tipične za sortu. Bogati i slojeviti miris i glatki, harmonični ukus, srednje punog tela upotpunili smo jelom penne od spanaća sa kockicama grilovane ćuretine u delikatesnom kremastom-kari sosu. 

Treći gang je upario izvrsno vino MAXIMIANVS, Malbec, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc sa zapečenim jagnjećim butom u sosu od povrća, putera i dimljenog sira sa domaćom testeninom.  

Ovaj prelazak na crvena vina ostavio je dubok i trajan trag na nepcima. Zatim smo uživali u elegantnom, vibrantnom i živom vinu, rubin crvene boje QVINTILLVS , Merlot/Malbec. Savršeno se uklopio sa serviranim biftek medaljonima u sosu od zelenog, crvenog i crnog bibera, sa prilogom od šargarepe u reduciranom crvenom vinu. 

Ovo hedonističko putovanje završili smo povratkom na belo vino, kako reče vrsni sommelier Đurđa Katić : “Jer baš tako i treba”. Magični FLAVIUS, Traminac iz kasne berbe i hrskave pitice sa jabukama i cimetom, servirane sa sladoledom od vanile, napravili su spektakl ukusa i mirisa. 

Atmosfera i energija ove večeri u potpunosti je bila na visini zadatka NAŠE LEPE SRBIJE. Topli razgovori, dobra stara a i nova prijateljstva uz najlepšu pesmu, sinonim su za Kovačeve vinske večeri. Proslavio se i jedan rođendan i po ko zna koji put opravdao se glas o Kovaču kao domaćinskoj kući.

----------------------------------------------------------------------------------------

JEDNOM “ KOVAČ “ , UVEK “ KOVAČ “
JEDNOM KAFANA , UVEK KAFANA
RESTORAN “ KOVAČ” – SAVREMENI ETNO RESTORAN

90 godina postojanja kafane, koja sve vreme sa sobom nosi pečat ponosa tradicionalnog i kvalitetnog ugostiteljskog poslovanja. Predivna starinska kuća na ćošku,velike prostrane sale pune zanimljivog dekora,bašta pod lipama koje svojim krošnjama prave rajski hlad u vrele letnje dane, a totalnu romantiku u noćne sate.

Tradicionalno pravljanje domaćeg hleba, teletine i jagnjetine ispod sača su sigurno ono čime će Vas ova kuća privući kao kombinacija savremenog i tradicionalnog, a onda Vas čeka još mnogo pravih tradicionalnih specijaliteta ukomponovanih u nove tokove ugostiteljstva. Topli tonovi vrsnih muzičara vraćaju sećanja na ambijente kada su kafane zaista bile mesta potpunog hedonizma, opuštanja i životne radosti.

VI DOĐITE SVE OSTALO JE NAŠA BRIGA, kažu ukućani restorana Kovač.

Foto

RESTORAN KOVAČ Etno restorani Beograd
RESTORAN KOVAČ Etno restorani Beograd
RESTORAN KOVAČ Etno restorani Beograd

Video

Vrste plaćanja

Kartice