Zatvori
 • 011info Belgrade guide English version
 • 011info Beogradski vodič
WILO BEOGRAD D.O.O.

WILO BEOGRAD D.O.O.

Hidraulika Beograd

Korisne informacije

WILO SE Dortmund jedan je od najvećih proizovođača pumpi za grejanje, hlađenje, klimatizaciju, vodosnabdevanje i odvođenje otpadne vode, i sinonim je nemačke tradicije, kvaliteta i pouzdanosti.

             Kompanija WILO SE Dortmund ima tradiciju dugu 140 godina. Obzirom na ovo ogromno iskustvo, sticano tokom godina postojanja, WILO je jedan od lidera i diktira trendove razvoja pumpi i pumpne tehnike u svetu. Koncern koji sada ima više od 7000 zaposlenih na svim kontinentima i prodaju u vrednosti od blizu milijardu i dvesta miliona evra je svoj put u industriji pumpi započeo pre više od 140 godina patentom i proizvodnjom prve cirkulacione pumpe za grejanje. Od tog prvog patenta do danas WILO, još uvek u vlasništvu porodice osnivača, nije prestao da bude lider inovativnosti i kvaliteta kroz razvojne projekte eksperata iz Dortmunda. U sastavu WILO-a su fabrike u: 1. WILO SE, Dortmund (Nemačka), 2. WILO SE Werk Hof (Nemačka), 3. Pompes Salmson S.A.S. (Francuska), 4. WILO Intec S.A.S. (Francuska), i regionalne kompanije u više od 50 država na četiri kontinenta.

U sastavu koncerna posluju proizvodne jedinice u:

 • Nemačkoj 1.Dortmund, 2.Oschersleben, 3.Hof
 • Francuskoj 1.Aubigny, 2.Laval
 • Velikoj Britaniji/Irskoj 1.Limerick, 2.King’s Lynn

Proizvodni program firme WILO SE obuhvata nekoliko hiljada tipova pumpi, koje se mogu svrstati u sledeće osnovne kategorije:

 1. 1.    Pumpe i sistemi za grejanje, hlađenje i klimatizaciju
 2. 2.    Pumpe i sistemi za vodosnabdevanje
 3. 3.    Pumpe i sistemi za transport otpadnih voda

Navedeni proizvodni program obuhvata sledeće prodajne segmente:

 1. 1.    Porodične kuće i manji stambeni objekti
 2. 2.    Komercijalni poslovni i stambeni objekti
 3. 3.    Komunalni sistemi daljinskog grejanja i hlađenja
 4. 4.    Komunalni sistemi za vodosnabdevanje
 5. 5.    Komunalni sistemi za transport i tretman otpadnih voda
 6. 6.    Industrijski sistemi i instalacije

             U našoj poslovnoj politici na prvom mestu nalazi se kvalitet, realizovan kroz ideju da je zadovoljstvo kupca naša obaveza i posao, što je preduslov za proizvodnju po najsavremenijim svetskim standardima kvaliteta i pouzdanosti. Ovo takođe podrazumeva velika ulaganja u razvoj i istraživanja i stalna usavršavanja svih zaposlenih u skladu sa savremenim svetskim standardima, koje upravo WILO diktira.

             Treba napomenuti i OEM reference, odnosno plasman WILO pumpi i opreme za prvu ugradnju, gde značajan broj renomiranih svetskih proizvođača, kao što su Viessmann, Junkers, Vaillant, Bosch i dr. u svoju opremu serijski ugrađuju WILO pumpe i pumpne sisteme.

             WILO Beograd d.o.o. je ćerka firma WILO SE što dokazujemo potvrdom izdatom od strane WILO SE u kojoj se navodi da je WILO Beograd d.o.o. 100% ćerka firma društva WILO SE i da je jedina ovlašćena da na teritoriji Srbije i Crne Gore  uvozi pumpe, pumpne sisteme, rezervne delove i ostale proizvode kompanije WILO SE. U okviru WILO Beograd d.o.o. pored direkcije u Beogradu, posluju i kancelarije u Novom Sadu i Nišu. Kompanija ima 12 zaposlenih, od toga 7 inženjera koji su zaduženi za prodaju, pružanje tehničkih i servisnih usluga. Zaposleni poseduju veliko domaće i internacionalno iskustvo u nabavci i isporukama pumpi, servisiranju istih, kao i pružanju tehničkih usluga pri selekciji, ugradnji i eksploataciji naših proizvoda. Kvalitetna struktura, iskustvo, ali i obrazovanje zaposlenog kadra garancija je pružanja vrhunskih usluga u oblasti pumpne tehnike.     

             Za krajnje kupce je značajna činjenica da je obezbeđena mreža ovlašćenih servisa na teritoriji Srbije i Crne Gore, kao i magacin sa velikim lagerom proizvoda i rezervnih delova koji omogućava kratke rokove isporuke i bilo kakvih servisnih intervencija.       

             U skladu sa poslovnim standardima i etikom definisanom WILO SE, od svih zaposlenih WILO Beograd d.o.o. može se očekivati apsolutna stručna i tehnička podrška pri izboru pumpi i prateće opreme, kao i razne vrste treninga i obuka vezanih za WILO proizvode i pumpnu tehniku uopšte. Takođe, na raspolaganju je veliki izbor kataloškog materijala u štampanoj i elektronskoj formi, kao i softver za izbor pumpi namenjen kao tehnička podrška od projektovanja do ugradnje i eksploatacije WILO opreme.

             WILO Beograd d.o.o, je više od deset godina prisutan na našem tržištu, i tokom tog perioda smo stekli veliki broj zadovoljnih kupaca i klijenata, jer isključivo nudimo proizvode WILO SE, koji se odlikuju vrhunskim nemačkim kvalitetom. Kao rezultat svega toga i potvrda dobrog poslovanja je ostvareni promet u 2012.godini – koji je 2.8 miliona evra.

Poverenje, znanje, kvalitet, inovativnost – mi to jednostavno zovemo WILO

Foto