Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
FIZIKUS POLIKLINIKA

FIZIKUS POLIKLINIKA

Interna medicina Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 12:00 - 20:00
Utorak 10:00 - 20:00
Sreda 10:00 - 20:00
Četvrtak 10:00 - 20:00
Petak 10:00 - 20:00
Subota ne radimo
Nedelja ne radimo

GSP

  • Autobus: 30, 31, 33, 36, 39, 42, 47, 48, 59, 78, 83
  • Tramvaj: 9, 10, 14
  • Trolejbus: 19, 21, 22, 29

Dodatne Lokacije

Korisne informacije


Nalazimo se u zgradi Gradskog centra za fizičku kulturu, »STARI DIF», Deligradska 27 Beograd.

Od 01.04.2005. godine poslujemo kao specijalistička ordinacija, a udruživanjem Specijalističke ordinacije »Fizikus« dr Miloša Obrenovića i Specijalističke ordinacije »Rodić« dr Gorana Rodića, od januara 2013. godine, prerasli smo u Polikliniku »FIZIKUS«, registrovanu za pružanje medicinskih usluga iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije, interne i sportske medicine.

U našoj i vašoj Poliklinici možete izvršiti:

  • kompletnu laboratorijsku dijagnostiku,
  • sve dijagnostičke i terapijske procedure u oblasti :

-          sportske medicine,
-          fizikalne medicine i rehabilitacije,
-          interne medicine - kardiologije, pulmologije, reumatologije, imunologije i alergologije.

  • Sportska medicina

U oblasti medicine sporta, vršimo periodične sistematske preglede sportista i overu takmičarskih legitimacija sa osnovnim pregledom - EKG u miru, antropometrija, pregled srca i pluća, lokomotornog sistema, TA, testom opterećenja i krvnom slikom.

Raspolažemo mogućnostima najsavremenijih funkcionalnih testiranja sportista, svih kategorija i uzrasta, u laboratorijskim i terenskim uslovima.Vršimo procenu i prognozu sportske forme i dostignuća, obezbeđujemo neophodne informacije treneru u izradi plana treninga, ishrane i suplementacije. Na osnovu rezultata testiranja pomažemo u predselekciji za vrstu sporta i poziciju u timu. Kod mlađih kategorija sportista vršimo procenu biološkog sazrevanja i konačne visine. Raspolažemo opremom za sledeće vrste testiranja :

- Antropometrijska testiranja – određivanje telesnog sastava
- Određivanje aerobnog kapaciteta indirektnom i direktnom metodom - ergospirometrija
- Određivanje anaerobnog kapaciteta
- Motorička testiranja
- Identifikacija talenata

Sportsku medicinu u Poliklinici vodi stručni tim na čelu sa prof.dr Sergejom Ostojićem i dr Milkom Poljak, a o njihovom radu govori i veliki broj zadovoljnih klijenata sa kojima godinama saradjujemo (Sportsko društvo Crvena zvezda, Sportsko društvo Partizan, FK Rad, FK Spartak, FK Donji Srem, Teniski savez Srbije, Odbojkaški savez Srbije, Atletski savez, Olimpijski komitet)

  • Fizikalna medicina i rehabilitacija

Pored dijagnostike i terapije sportskih povreda, u oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije vršimo ultrazvučnu dijagnostiku oboljenja koštano-zglobnog i tetivno mišićnog sistema i sprovodimo potrebne metode fizikalne terapije -  elektroterapija, magneto terapija, terapijski ultrazvuk, laser i druge. Vršimo preglede stopala kod dece i odraslih i odredjivanje stepena deformiteta. U saradnji sa Ortopedijom Univerzal, licencirani protetičari uzimaju trodimenzinalne otiske stopala i izradjuju individualne uloške po meri.

Primenjujemo intraartikularne i periartikularne infiltracije lekova pod kontrolom ultrazvuka, punkcije zgloba kolena, preoperativnu i postoperativnu rehabilitaciju.

Tim lekara i terapeuta u oblasti fizikalne medicine i reahbilitacije vodi dr Goran Rodić. Fizijatar sa dugogodišnjim iskustvom u lečenju sportskih povreda (nekadašnji lekar FK Partizan), ali i baleta Narodnog pozorišta, Pozorišta na Terazijama i ansambla Kolo.

  • Interna medicina

Pri proceni stanja kardiovaskularnog i respiratornog sistema koristimo sledeće dijagnostičke procedure i opremu :

- Stres-testergometrija i ergospirometrija, za procenu stanja kardiovaskularnog sistema tokom napora. Test opterećenja je medicinski test koji ima za cilj praćenje fizioloških odgovora (npr. bol u grudima, zamor, nesvestica) tokom izvodjenja odredjene kontrolisane fizičke aktivnosti.
- Holter EKG za 24 časovno praćenje električne aktivnosti i srčanog ritma
- Holter pritiska za 24 časovno praćenje krvnog pritiska u miru i tokom napora

Portabilni aparat (holter) se nosi oko pojasa tokom svakodnevnih aktivnosti (uključujući i noćni odmor) u cilju detekcije kardiovaskularnih odgovora na uobičajene aktivnosti tj. otkrivanja suptilnih poremećaja električne aktivnosti srca (npr. pretkomorska fibrilacija, paroksizmalna tahikardija) ili oscilacija krvnog pritiska (u cilju dijagnostike hipertenzije) koji ne mogu da se uoče pri klasičnim testiranjima u kliničkim uslovima..

- Dijagnostički ultrazvuk za ehokardiografiju i kolor dopler krvnih sudova

Ultrazvučni pregled srca predstavlja jednu od najkompletnijih i najinformativnijih dijagnostičkih metoda kojom se mogu odrediti debljina zida leve komore, proceniti masa miokarda i dijagnostikovati razna patološka stanja.

Takođe raspolažemo mogućnostima spirometrijske dijagnostike respiratornog sistema – utvrdjivanje plućnih kapaciteta i volumena kod zdravih i kod obolelih od opstruktivnih i restriktivnih bolesti pluća

 Vršimo alergijska testiranja (kožne probe, specifične rinoprovokacione testove) – utvrđivanja osetljivosti na alergene, lečenje alergijskog dermatitisa, alergijskog rinitisa i alergijske astme.

Internistički deo Poliklinike vodi njen osnivač, mr sc dr med Miloš Obrenović.       

Pozivamo vas da dodjete i uverite se u stručnost našeg tima i kvalitet usluga.
Preglede možete zakazati na telefon:

011/ 2643-242 i kontaktirati nas za sve dodatne informacije.

Foto

FIZIKUS POLIKLINIKA Interna medicina Beograd
FIZIKUS POLIKLINIKA Interna medicina Beograd
FIZIKUS POLIKLINIKA Interna medicina Beograd
FIZIKUS POLIKLINIKA Interna medicina Beograd
FIZIKUS POLIKLINIKA Interna medicina Beograd
FIZIKUS POLIKLINIKA Interna medicina Beograd
FIZIKUS POLIKLINIKA Interna medicina Beograd
FIZIKUS POLIKLINIKA Interna medicina Beograd
FIZIKUS POLIKLINIKA Interna medicina Beograd
FIZIKUS POLIKLINIKA Interna medicina Beograd
FIZIKUS POLIKLINIKA Interna medicina Beograd
FIZIKUS POLIKLINIKA Interna medicina Beograd

Video