Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
FIZIKUS POLIKLINIKA

FIZIKUS POLIKLINIKA

Interna medicina Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 12:00 - 20:00
Utorak 10:00 - 20:00
Sreda 10:00 - 20:00
Četvrtak 10:00 - 20:00
Petak 10:00 - 20:00
Subota ne radimo
Nedelja ne radimo

GSP

  • Autobus: 30, 31, 33, 36, 39, 42, 47, 48, 59, 78, 83
  • Tramvaj: 9, 10, 14
  • Trolejbus: 19, 21, 22, 29

Dodatne Lokacije

Korisne informacije


Poliklinika “Fizikus” nalazi se u Deligradskoj 27, u Starom Dif-u u Beogradu. Počeli smo sa radom 2005. godine, tada kao specijalistička ordinacija. U januaru 2013 godine, postali smo poliklinika spajanjem spec. ordinacije “Rodić” sa spec. ordinacijom Fizikus i udruživanjem snaga doktora Miloša Obrenovića i doktora Gorana Rodića. Kao poliklinika, pružamo usluge rehabilitacije, fizikalne medicine kao i sportske i interne medicine.

U ovoj elitnoj instituciji koju smo izgradili za Vas a i za nas, možete obaviti sledeće:

* Sve vrste laboratorijskih dijagnostika
* Sve vrste terapijskih i dijagnostičkih procedura u domenu:
    - rehabilitacije
    - sportske medicine
    - interne medicine (pulmologija, alergologija, kardiologija, imunologija, reumatologija)
    - fizikalne medicine

* Sportska medicina

Naše usluge u domenu sportske medicine uključuju redovne sistematske pregede za sportiste, kao i overavanje njihovih legitimacija za takmičenja. Takođe radimo i osnovne preglede poput antropometrije, pregleda pluća, srca, testova opterećenja, analize krvne slike, EKG-a u stanju mirovanja i drugih analiza.

Zahvaljujući iskustvu i stručnosti, ali i najsavremenijoj medicinskoj tehnologiji, u stanju smo da precizno testiramo sportiste svih uzrasta i kategorija, kako u našim laboratorijama, tako i na terenu. Možemo da procenimo i prognoziramo Vašu sportsku formu i sposobnosti, kao i da ponudimo sve potrebne podatke trenerima sportista za planiranje ishrane, treninga i potrebnih dodataka ishrani. Naši rezultati takođe su od pomoći u pred-selekcijama za bilo koji sport i sve pozicije u timovima. Ako su u pitanju mlađe kategorije sportista, možemo da ponudimo procenu njihove konačne visine na osnovu njihovog biološkog sazrevanja.

Opremljeni smo za:

- Identifikaciju talenta
- Ergospirometriju, tj. procenu aerobnog kapaciteta
- Testiranje motornih veština
- Procena anaerobnog kapaciteta
- Telesni sastav, tj. antropometrijski testovi

U našoj poliklinici naš stručni tim pruža usluge sportske medicine, pod upravom prof. dr Sergeja Ostojića kao i dr. Milke Poljak. Ukoliko želite dokaz kvaliteta njihovog rada, dovoljno je da pitate njihove mnogobrojne zadovoljne klijente koji nam godinama ukazuju poverenje. Tu spadaju i: Sportsko društvo Crvena zvezda, FK Rad, Sportsko društvo Partizan, FK Donji Srem, Teniski savez Srbije, Odbojkaški savez Srbije, Atletski savez, FK Spartak, Olimpijski komitet, ali i mnogi drugi.

* Rehabilitacija i fizikalna medicina

Oblast rehabilitacije i fizikalne medicine uključuje nekoliko usluga poput: ultrazvučne dijagnostike za sve vrste problema i oboljenja tetiva, mišićnog sistema, koštanog i zglobnog sistema i slično. Takođe vršimo i dijagnostiku i terapiju za sportske povrede.

Takođe vršimo infiltraciju lekova, kako periartikularnu, tako i intraartikularnu, sve uz kontrolu ultrazvukom, punktiramo zglobove kolena i obavljamo postoperativno i preoperativnu rehabilitaciju.

Na čelu našeg kolektiva terapeuta i lekara specijalizovanih za rehabilitaciju i fizikalnu medicinu je dr Goran Rodić, iskusni fizijatar sa godinama praktičnog znanja i iskustva u oblasti tretiranja sportskih povreda. Dr Rodić nekada je radio za fudbalski klub Partizan, kao i za pozorište na Terazijama, Narodno pozorište i Kolo ansambl.

* Interna medicina

Kada je reč o pregledu respiratornog i kardiovaskularnog sistema, koristimo najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju da bismo pružili najbolje moguće usluge, poput:

- Holtera pritiska koji čitavih 24 časova prati Vaš krvni pritisak i u stanju mirovanja i u stanju fizičke aktivnosti.
- Holtera za EKG koji čitavih 24 časova prati Vaš srčani ritam i električnu aktivnost
- Ergospirometrija i ergometrija stres testa koji služi za evaluaciju stanja kardiovaskularnog sistema u toku fizičke aktivnosti

Holter je prenosivi aparat koji oko pojasa nosite dok obavljate Vaše svakodnevne aktivnosti i tokom noći, dok spavate. Ovaj aparat prati Vaš kardio-vaskularni odgovor na Vašu svakodnevnicu i otkriva skrivene poremećaje u srčanoj aktivnosti ili pritisku, ukoliko ih ima, čak i ako oni obično nisu uočljivi u normalnim kliničkim uslovima.

- Kolor dopler krvnih sudova, kao i ehokardiografija dijagnostičkim ultrazvukom

Ultrazvuk je i dalje najpouzdanija metoda za komprehensivnu dijagnostiku srca koja nam pruža najdetaljniji uvid u eventualno postojanje srčanih problema. Ultrazvukom možemo da izmerimo debljinu leve srčane komore, otkriti mnoga patološka stanja ukoliko postoje kao i izvršiti procenu mase miokarda.

Tu je i usluga dijagnostike za respiratorni sistem upotrebom spirometrije, gde određujemo volumen i kapacitet pluća kod obolelih ali i zdravih osoba.

Pomoću alergijskog testiranja utvrđujemo postoji li osetljivost na alergene, lečimo alergijska stanja poput alergijskog rinitisa, astme i dermatitisa. Alergijsko testiranje vrši se kožnim probama kao i rinoprovokacionim testovima)

Na čelu internistike u našoj poliklinici je njen sam osnivač, mr sc. dr med. Milos Obrenovic.

Posetite nas i sami se uverite u kvalitet naših usluga.

Zakazivanje i informacije:
011/ 2643-242 i kontaktirati nas za sve dodatne informacije.

Foto

FIZIKUS POLIKLINIKA Interna medicina Beograd
FIZIKUS POLIKLINIKA Interna medicina Beograd
FIZIKUS POLIKLINIKA Interna medicina Beograd
FIZIKUS POLIKLINIKA Interna medicina Beograd
FIZIKUS POLIKLINIKA Interna medicina Beograd
FIZIKUS POLIKLINIKA Interna medicina Beograd
FIZIKUS POLIKLINIKA Interna medicina Beograd
FIZIKUS POLIKLINIKA Interna medicina Beograd
FIZIKUS POLIKLINIKA Interna medicina Beograd
FIZIKUS POLIKLINIKA Interna medicina Beograd
FIZIKUS POLIKLINIKA Interna medicina Beograd
FIZIKUS POLIKLINIKA Interna medicina Beograd

Video