Zatvori
DESELEPOJEDE LORENZO I KAKALAMBA RESTORAN Internacionalna kuhinja Beograd

DESELEPOJEDE LORENZO I KAKALAMBA RESTORAN

Internacionalna kuhinja Beograd
  • x social
Akcija
Pohvalite Bio / Bila sam ovde Ocenite nas Prijavite grešku! Pošaljite poruku

Radno vreme

Ponedeljak 12:00 - 00:00
Utorak 12:00 - 00:00
Sreda 12:00 - 00:00
Četvrtak 12:00 - 00:00
Petak 12:00 - 01:00
Subota 12:00 - 01:00
Nedelja 12:00 - 00:00

GSP

  • Autobus: 77, 79, 33, 48, 25, 25P, 27, 32, 65, 66, 74
  • Tramvaj: 5, 12
  • Trolejbus: 28, 40

Dodatne Lokacije

Korisne informacije

Lorenzo&Kakalamba je restoran italijanske i srpske kuhinje koji mnogi opisuju kao najoriginalniji i najneobičniji restoran u Beogradu. Impresivan ambijent restorana je već postao svojevrsna turistička atrakcija, a tome svedoči i veliki broj stranih gostiju koji svakodnevno posećuju restoran.

Osim interesantnog ambijenta Lorenzo&Kakalamba se ističe i svojom kuhinjom koja se zasniva na tradicionalnim jelima karakterističnim za regiju Toskane, ali i za regiju južne Srbije, tj.Pirota. Većina namirnica, koje se koriste u pripremi jela, je iz originalnih područja, tj. Toskane i Pirota, odnosno sa pašnjaka Stare planine.

Stranim posetiocima restorana uvek je zanimljiva domaća kuhinja, a posebno: šureno jare, jagnjeće pečenje ispod sača pečeno u peći na drva na tradicionalan način, sarmice u vinovom listu, šušpe , peglana kobasica, domaći ajvar...

Što se tiče italijanske kuhinje, ističemo da se sve paste prave ručno, od italijanskog brašna, i to po tradicionalnim receptima, a kao priznanje tome, Italijanska Privredna komora je u saradnji sa Ministarstvom turizma Italije 2012godine našem restoranu dodelila prestižni sertifikat Marchio Ospitalità Italiana – ristoranti Italiani nel Mondo. Profesionalnost u radu restorana Lorenzo&Kakalamba nagradila je i Turistička Organizacija Srbije 2012. godine nagradom Turistički cvet.

Osim tradicionalnih jela, na jelovniku restorana su i moderna jela svetske kuhinje, a osnovna karakteristika svih jela je svežina namirnica i izvrsna priprema vrhunskih kuvara.

U Lorenzo & Kakalamba restoranu se pravi i originalna Pizza Italiana od najkvalitetnijeg italijanskog brašna u tradicionalnoj pizza peci na drva, a već je čuvena i prepoznatljiva Lorenzova fokača.

Bašta restorana ima pokretni krov gde gosti mogu da uživaju u prolećnim danima, a u vreme velikih vrućina najsavremeniji klima uređaji omogućavaju gostima prijatan ugođaj pod otvorenim nebom.

Na posebnom mestu u restoranu dogadja se jedinstven performans “živa slika” tj. živi model u ramu.

Na velikoj karti sveta, koja se nalazi na jednom zidu restorana, posetioci obeležavaju sa kojih krajeva sveta su doputovali.


Vrste plaćanja

Kartice