Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
VODIČ ZA RODITELJE

VODIČ ZA RODITELJE

Izdavaštvo Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 09:00 - 16:00
Utorak 09:00 - 16:00
Sreda 09:00 - 16:00
Četvrtak 09:00 - 16:00
Petak 09:00 - 16:00
Subota ne radimo
Nedelja ne radimo

GSP

  • Autobus: 23, 37, 44, 52, 53, 56, 56L, 58, 74, E2
  • Trolejbus: 40, 41

Dodatne Lokacije

Korisne informacije

TV serijal Vodič za roditelje

Na TV B92 subotom u 08,45 časova i na nedeljom u 12,30 časova reprizno, emituje se nova epizoda TV serijala Vodič za roditelje. Već DESET godina. Nijedna nedelja nije preskočena. Više od 500 epizoda. Reč je polučasovnom programu namenjenom roditeljima (računaju se i budući roditelji) i svima onima koji se na razne načine bave vaspitanjem, obrazovanjem dece i brigom o njima. U tih pola sata programa stane 4 ili 5 reportaža - pedijatrijsko/psihološko/medicinske teme i saveti, predstavljaju se novi prostori za vaspitanje i obrazovanje dece, novi programi pre svega, sve pozorišne predstave dečijih pozorišta, događaji, fenomeni, interesantne životne priče, nova izdanja knjiga namenjenih deci i roditeljstvu, mutimedijalna izdanja, programi za decu sa posebnim potrebama... Ako je do sada emitovano više od 500 emisija, a u svakoj od njih najmanje 4 reportaže, matematika je jednostavna... Koliko je to ličnosti, ambijenata, programa, priča... TV serijal Vodič za roditelje je pored ostalog i svedočanstvo o fantastičnom naporu određenog broja ljudi u Srbiji da pokrenu, ojačaju, razvijaju i ostvaruju programe i teme koje se tiču roditeljstva, vaspitanja i obrazovanja dece. Od marta 2005. prešli smo iz produkcije TV B92 u samostalnu produkciju, tako da iza svega stoji izdavačka i produkciona kuća Vodič za roditelje. Takođe i u jutarnjem programu "Dizanje" na B92, svakog radnog dana oko 7, 20 časova emituje se po jedan prilog iz naših emisija.

Publikacije Vodič za roditelje

Redovni oglasnik/informator izlazi 6 puta godišnje. Već je stigao do 160 gustih stranica. Svi mogući vrtići, jaslice, predškolske ustanove, školice stranih jezika, umetnički i sportski kursevi, igraonice, rođendaonice, animatori ... su tu. Štampani Vodič je beogradsko izdanje. Ima i oglašivača i programa koji se tiču cele Srbije - izdavači, trgovina... Publikacija izlazi više od 5 godine, nedavno je izašao broj 35, februar/mart 2011. Tu je i godišnji Katalog. Do sada su izašla 5 takva i to je publikacija malo većeg formata, razlika u odnosu na "redovno" izdanje je što u Katalogu svi vrtići i školice imaju isti prostor za oglašavanje i što se od njih traži tekstualno detaljnije razjašnjenje programa, ambijenta, načina i strukture rada - prema nekim ne naročito strogim, ali relevantnim kriterijumima.

Projekti

Vodič za roditelje beba

Od aprila meseca 2008. u beogradskoj opštini Savski venac (najvećoj matičnoj opštini u Srbiji, verovatno i na Balkanu, a i za evropske prilike je nesvakidašnja) traje realizacija projekta Bebi na dar. Poenta je da svaki roditelj koji dođe da prijavi novorođeno dete u matičnu službu ove opštine dobije NA DAR jednu publikaciju i jedno DVD izdanje. I jedno i drugo su stručne publikacije popularno koncipirane, u kojima se može naći niz saveta i preporuka šta sa detetom kada iz porodilišta dođe svojoj kući.

Kuvar za bebe

Izradili smo DVD izdanje i publikaciju Kuvar za bebe. Na zabavan i prijemčiv način je obrađen (kuva, raspituje se i napreduje u saznanjima jedan tata - glumac) veliki broj ključnih i ozbiljnih tema i preporuka vezanih za ishranu beba od 6 meseci do godinu i po dana (od trenutka kada se uvodi nemlečna dohrana).

Lako do prvog koraka

Izvanredan i koristan već standardan komplet (knjiga i DVD) o psihomotornom razvoju beba od rođenja do navršene prve godine života, kroz koji vas vodi dr Danijela Vukićević, specijalista fizijatrije.

Foto

Video