Zatvori

IZGRADNJA CRKVE SPOMEN-KOSTURNICE U SELU KADINA LUKA

Mi smo grupa ljudi, entuzijasta, koji hoće i žele da sagrade crkvu spomen - kosturnicu u selu Kadina Luka, na brdu Građeniku, kod Ljiga. Na rovu – grobu srpskih vojnika koji su pali u odbrani svoje otadžbine, u Kolubarskoj (Suvoborskoj) bici. To je bila mladost i cvet Srbije, budućnost srpskog naroda. Oni su bili dostojni naslednici naših predaka. Na njihovim rovovima - grobovima, godinama unazad raslo je cveće perunika, koje su naše bake i deke sadili na livadama, u znak sećanja na njihova plemenita dela. Tako su perunike svake godine cvetavale i podsećale kosače na njihovo stradanje. Nažalost, više nema kosača, a perunike je korov - zaborav nadvladao.

Gradnjom hrama nadograđujemo sebe kao ljude - negujemo svoju baštu i odstranjujemo korov - zaborav iz nje. Vremena u kojima živimo su često opasna i turbulentna, poput nabujale reke, koja preti da podkopa našu baštu i zauvek je odnese u svojoj matici. Uprkos tome, ne želimo da sedimo skrštenih ruku i budemo nemi posmatrači - da gledamo kako nam bašta zarasta u korov, a reka podkopava njenu obalu. Naprotiv, želimo da izgradimo siguran bedem, na obali bašte pored koje protiče nabujala reka i da je spasemo od korova i suše.

Gradnjom hrama na rovu - grobu, njihova poslednja želja biće ispunjena! U crkvi će se održavati venčanja, krštenja i svi radosni obredi naše srpske pravoslavne crkve. Svi su oni želeli da se iz rata vrate svojim najmilijima - svojim ženama, deci, devojkama, roditeljima, kumovima i prijateljima svojim. Da provedu divne i radosne trenutke sa njima, da se venčavaju, krštavaju i raduju se tim svetim simbolima, simbolima večnog života i rađanja!

Mi kao ljudi, pravoslavni hrišćani, ne želimo da čekamo šta će država da učini za nas, već mi želimo i hoćemo da učinimo nešto za državu, za srpski narod, zarad bolje i prosperitetnije budućnosti. Vi možete pomoći gradnju hrama, shodno vašim intelektualnim i materijalnim mogućnostima.

Draga braćo i sestre, Vi ste ta NAŠA NADA!

272 000 Srba za završetak gradnje Crkve spomen - kosturnice

Poštovani posetioče sajta, molimo Vas da pročitate ovo naše važno saopštenje! U ime dosadašnjeg poverenja koje ste nam ukazali, nadamo se i iskreno verujemo da ćete u skladu sa Vašim mogućnostima pomoći gradnju ovog svetog hrama. Za završetak njegove izgradnje potrebno je 272 000 evra. Verujemo da postoji u zemlji i rasejanju 272.000 Srba koji su spremni da doniraju samo po 1 evro, za izgradnju ove svetinje. Mi se iskreno nadamo da ste Vi jedan od njih! Naša deviza je: „Ne pitajmo šta će država da učini za nas već šta ćemo mi da učinimo za državu!“.

Ovim putem Vas pozivamo da link našeg sajta prosledite Vašim prijateljima kako bi se i oni uključili u akciju pod sloganom: „Tvoj 1 evro i po 1 od tvojih prijatelja!“ Mi verujemo u Vas, jer samo mi sami sebi možemo pomoći. Gradnja hrama će početi onda kada Vi i Vaši prijatelji odlučite!

Možete uplatiti Vašu donaciju na broj žiro računa 205-166091-07 koji je otvoren kod Komercijalne banke.

Građevinski odbor se unapred zahvaljuje svim budućim donatorima gradnje Crkve spomen – kosturnice posvećenoj Svetim Mučenicama Veri, Nadi i Ljubavi i mati im Sofiji u Kadinoj Luci, zaseoku Građenik.

www.nasa-nada.rs
Pratite nas i preko Facebook-a

Reportaza TV AVALA