Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
TEATAR 78

TEATAR 78

Kafe barovi i klubovi Beograd

Korisne informacije

Teatar 78 je svečano otvoren 2008. godine sa idejom da okupi mlade, neafirmisane, inspirativne umetnike na polju dramske, plesne, muzičke i likovne umetnosti.
Poslednjih devet sezona na sceni Teatra 78 postavljeno je više desetina novih naslova i izvedeno više od 300 predstava za decu kao i nekoliko stotina predstava za odrasle.

Velika scena 3


U Galeriji Teatra 78 otvorene su izložbe mnogih autora iz zemlje i inostranstva.
U klubu Teatra 78 u saradnji sa školom salse Al Centro se redovno organizuju salsa večeri svakog petka i tango Milonge svake subote u saradnji sa Institutom Tango Naturale.
Takođe, već tradicionalno u aprilu svake godine zaredom u organizaciji sa već pomenutim institutom, održavaju se veliki tango festivali kao i tradicionalni novogodišnji tango maratoni.

Galerija Teatra 78

Već više od nekoliko godina, poslednjeg vikenda u novembru mesecu, u Teatru 78 u organizaciji opštine Savski venac održava se i SavskoVenački URban Fest (SVURF).

Takođe, Teatar 78 je u poslednjih devet godina imao prilike da ugosti i mnoge druge organizacije i programske sadržaje, kao što su: Festival Frankofoni, pozorišni festival dečijeg stvaralaštva Dve besne gliste, razna takmičenja na polju umetnosti i kulture i dr.

Svake godine, u čast svetskog dana pozorišta 27.marta, u Teatru 78 se već nekoliko godina organizuje kulturna manifestacija „Bolje art nego škart“ koja obuhvata dramski, likovni i muzički program. 
Od početka nove 10. jubilarne pozorišne sezone, predstave sa redovnog repertoara Velike scene Teatra 78, premeštene su na novu lokaciju, u Akademiju 28, Nemanjina 28.

Novi koncept Teatra 78, pored Velike scene, Kluba i Galerije, biće baziran na novootvorenu Malu Scenu gde će se prevashodno održavati manje predstave, monodrame, stand up komedije,
kao i proslave dečijih rođendana…

Teatar 78 poziva sve zainteresovane za javno ili privatno organizovanje događaja – pozorišnih predstava, festivala, koncerata, izložbi, tematskih događaja, seminara, predavanja, skupova, i drugih događaja.

Foto

TEATAR 78 Kafe barovi i klubovi Beograd