Nakon 1982. godine, koja je bila izuzetno plodna, a istovremeno i tragična godina, za sastav Rokeri s Moravu počinje nova etapa. Nižu se novi albumi, ponekad čak i dva godišnje, ali poneki kritičari smatraju da kvalitet nije na istome nivou kao prethodnih godina. To svakako nije smetalo popularnosti grupe, te oni do 1988. godine rade punom parom, snimaju, putuju, drže koncerte i nastupe, gostuju u televizijskim emisijama i nezaobilazni su deo tadašnjih novogodišnjih programa. 

Godine 1988. grupu svojevoljno napušta Branislav Anđelović, Ćora, definitivno najsmešniji član sastava. Njegov outfit je uvek bio luđi od svih (ionako blesavih) outfita ove grupe. Karakterističan po velikim naočarima, džinovskom cuclom koja mu je visila o pasu, šarenim pantalonama i košuljama i veoma neobičnim kostimima za nastupe. Šezdesetih godina predvodio je rok grupu Plamenih pet, bio je vrstan muzičar koji se bavio bluzom i džezom, a u Rokerima je bio zadužen za aranžmane pesama i taj posao je sjajno obavljao. Njegov odlazak ostavio je traga na kvalitetu pesama preostalog dvojca koji je nastavio da radi. Preminuo je u januaru ove godine, od posledica infekcije korona virusom. 

Nekako u isto vreme, sa odlaskom Baneta Ćore iz grupe, počinju politička previranja u tadašnjoj Jugoslaviji, što se naravno odražava na rad Rokera, te nastaju pesme koje ismevaju i izvrću na šalu tadašnje političke (ne)prilike: " Joj, nemoj Mile ništa politicki", "Tajna večera", "Pomozi Bože".

Kraj Rokera s Moravu

Politička previranja u držvi, slom jednog društva nikako nisu pogodovali grupi, sada dvojcu, te 1991. godine, posle 7 singlova, 19 albuma prodatih u 4.000.000 primeraka, posle preko 2000 nastupa,  grupa prestaje sa radom. Ali ne i Boris Bizetić. 

On nastavlja punom parom da uveseljava narod kroz različite TV emisije. Na tadašnjoj TV Politika, emituje se emisija "Bebevizija", humorističkog karatkera koja je od 1992. do 1994. imala 45 epizoda. Ceo ovaj humoristički skeč spektakl seli se na TV Pink i pod imenom "BB Šou" traje sve do 2002 godine. Slavujka i Gojko (likovi koje tumači Boris Bizetić) sa emitovanih 536 epizoda. Cela porodica Borisa Bizrtića učestvuje u stvaranju ove emisije. Ćerke, Anita i Doris, pevaju i glume u emisijama, ali su aktivne i iza kamere. Od 2002 do 2004, na Kanalu D, emituje se emisija "Slike iz detinjstva", potpuno različitog karaktera od "BB Šou", koju su puštale i druge televizije. 

Grupa Rokeri s Moravu (i dalje kao dvojac u sastavu Boris Bizetić i Zvonko Milenković) 2006. godine izdaje novi album, pod nazivom "Projekat", na kome se, u već poznatom stilu, obrađuju aktuelne, nove pojave udruštvu. Sa ovog albuma poznate su pesme "Sms", "Silikoni", "Iz dvojke u keca".  Lepo prihvaćen od strane fanova, taman kad je zaživeo, "Projekat" je zaustavljen bolešću i preranom smrću Zvonka Milenkovića, 2008. godine. 

Zvonko Milenković je bio član Rokera od samog osnivanja. Sa Borisom Biztiem upoznao se u vojsi u Rijeci, stvorena je veza i prijateljstvo za ceo život. Izrazito lepog i melodičnog glasa, Zvonko je učestvovao i pobeđivao na raznim pevačkim takmičenjima pre Rokera,  a kao i Boris Bizetić, živeo je životom Rokera s Moravu, otpevavši skoro sve pesme ovog benda. Zvonkova smrt značila je definitivni kraj ovog benda. 

Rokeri s Moravu, pojavljuju se 1977 godine kao dosetka, geg ili skeč, koji je, eto, pao na, ispostaviće se, plodno tle,  te su velikom brzinom porasli, prerasli sami sebe i svoju prvobitnu svrhu, širili smeh i pružali zavbavu širom sveta, neumorno radili do 1991, a onda postali legenda.